Στο υψηλότερο επίπεδο του 2019 οι τιμές του πετρελαίου μπρεντ

Στο υψηλότερο επίπεδο του 2019 οι τιμές του πετρελαίου μπρεντ

Άνοδο κατέγραψαν την Παρασκευή οι τιμές του πετρελαίου, βρίσκοντας στήριξη στις συνεχιζόμενες μειώσεις παραγωγής του ΟΠΕΚ και τις ελπίδες ότι η Ουάσινγκτον και το Πεκίνο ίσως βάλουν σύντομα τέλος στην εμπορική τους διαμάχη.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο μπρεντ ανήλθαν σε νέο υψηλό επίπεδο για το 2019 στα 67,60 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας αύξηση 53 σεντς σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο.

Στις 13:25 ώρα Ελλάδας, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το αμερικανικό αργό σημείωσαν αύξηση κατά 51 σεντς στα 57,48 δολάρια το βαρέλι. Παρέμειναν, ωστόσο, χαμηλότερα από το υψηλότερο επίπεδο του 2019 --στα 57,55 δολάρια το βαρέλι-- στο οποίο ανήλθαν αυτή την εβδομάδα.

Το γενικότερο περίγραμμα μιας πιθανής εμπορικής συμφωνίας μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας άρχισε να διαφαίνεται από τις συνομιλίες των δύο χωρών, όπως δήλωσαν χθες πηγές στο Reuters. Οι δύο πλευρές πιέζουν για μια συμφωνία έως την 1η Μαρτίου, οπότε εκπνέει η εκεχειρία 90 ημερών στην οποία συμφώνησαν ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ στα τέλη της περασμένης χρονιάς.
 

Powered by TUODY Software