Ξεκινά ξανά η λειτουργία της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης

Ξεκινά ξανά η λειτουργία της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης

Την λειτουργία των εργοστασίων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ (ΕΒΖ) σε Πλατύ Ημαθίας και Ορεστιάδα Έβρου ανακοίνωσε από τη Θεσσαλονίκη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, ο υποψήφιος στρατηγικός επενδυτής, Λούκας Φέκερ, η διοίκηση της ΕΒΖ και παραγωγοί.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν στα γραφεία της εταιρείας, ο κ. Πιτσιόρλας, δίνοντας επίσημα το σήμα για την έναρξη της φετινής τευτλοκαλλιέργειας, επισήμανε ότι η όλη διαδικασία φέτος θα πραγματοποιηθεί με ευθύνη του υποψήφιου στρατηγικού επενδυτή της Innovation Brain και των Hellenic Farmers Company που θα συμμετέχουν με ποσοστό 20% στο νέο σχήμα που θα «τρέχει» από πολύ σύντομα τη βιομηχανία.

«Έχουμε μία σοβαρή επενδυτική πρόταση, που αποδέχεται και η Tράπεζα Πειραιώς», τόνισε ο κ. Πιτσιόρλας εκφράζοντας την εκτίμηση ότι «πολύ σύντομα θα ολοκληρωθεί η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών».

Διευκρίνισε επίσης ότι ο στρατηγικός επενδυτής θα έχει πολύ σύντομα έτοιμο το επενδυτικό του σχέδιο για την εξυγίανση της ΕΒΖ, το οποίο και θα αντικαταστήσει αυτό που κατατέθηκε ήδη στο δικαστήριο από την Τράπεζα Πειραιώς για υπαγωγή της βιομηχανίας στα άρθρα 106 β & δ του πτωχευτικού κώδικα.

Ο κ. Πιτσιόρλας επανέλαβε ότι η τακτοποίηση των οικονομικών οφειλών προς τους εργαζόμενους της εταιρείας και τους τευτλοπαραγωγούς συνολικού ύψους 4,5 εκ. ευρώ θα γίνει από την ΕΒΖ με την παρούσα της μορφή και επανέλαβε ότι η καταβολή του deminimis ύψους 1 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «είναι θέμα ημερών, αν όχι ωρών».

Ανακουφισμένος και χαρούμενος, δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος των τευτλοπαραγωγών Κεντρικής Μακεδονίας Αθανάσιος Πίππας, που αποτελεί έναν από τους έξι που συμμετέχουν στην Hellenic Farmers Company, η οποία και συμπράττει με τον υποψήφιο στρατηγικό επενδυτή στο σχήμα εξυγίανσης της ΕΒΖ.

Ρεπορτάζ του Thestival

Πηγή: Thestival

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software