Πράσινη Ενέργεια: Η Volterra και η ΔΕΗ ενώνουν τις δυνάμεις τους

Πράσινη Ενέργεια: Η Volterra και η ΔΕΗ ενώνουν τις δυνάμεις τους

Στην από κοινού ανάπτυξη και εκμετάλλευση αιολικών πάρκων συνολικής ισχύος 69,7 MW συμφώνησαν και προχωρούν η ΔΕΗ (μέσω της ΔΕΗ-ΑΝ) και η VOLTERRA, θυγατρική του μεγάλου κατασκευαστικού ομίλου AVAX.

Συγκεκριμένα, η ΔΕΗ εξαγοράζει το 45% των μετοχών δυο εταιρειών (SPV) της VOLTERRA που έχουν στην κατοχή τους αντίστοιχα η μία δυο αιολικά πάρκα στην Αιτωλοακαρνανία ισχύος 16 MW που ήδη λειτουργούν με FiP 98 €/MWh και η άλλη δυο αιολικά πάρκα στη Βοιωτία το ένα ισχύος 42,9 MW με FiP 98€/MWh και το άλλο 10,8 MW με FiP 56,45€/MWh, των οποίων η κατασκευή πρόκειται να ξεκινήσει σύντομα.

Η σύμπραξη αυτή, με σημαντικά οφέλη για αμφότερες τις εταιρείες, δημιουργεί το κλίμα και τις συνθήκες και για άλλες παρόμοιες μελλοντικές συνεργασίες μεταξύ τους στον τομέα των ΑΠΕ.


Διαβάστε: Η Volterra και η ΔΕΗ ενώνουν τις δυνάμεις τους στον τομέα της παραγωγής πράσινης ενέργειας


Για τη σύμπραξη αυτή ο Διευθύνων Σύμβουλος της Volterra Α.Ε. κ. Πάνος Νίκου, δήλωσε:

Νοιώθουμε μεγάλη ικανοποίηση για τη συνεργασία μας με τη μεγαλύτερη εταιρεία ενέργειας στην Ελλάδα, διότι, με τον τρόπο αυτόν η Volterra ευελπιστεί να επιταχύνει την επίτευξη του στρατηγικού της σχεδιασμού, για την ενίσχυση της ανάπτυξής της στον τομέα της παραγωγής πράσινης ενέργειας.

Το άριστο κλίμα που επικράτησε καθ΄όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τη ΔΕΗ, μας γεμίζει αισιοδοξία αλλά και ευθύνη για ανάλογες στρατηγικές συμφωνίες στο μέλλον.

* Για περισσότερες πληροφορίες

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software