Τσακαλώτος: Χώρος για μόνιμες παρεμβάσεις" από τον Σεπτέμβριο

Τσακαλώτος: Χώρος για μόνιμες παρεμβάσεις" από τον Σεπτέμβριο

Αναστρέψιμο θεωρεί το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε συνέντευξή του στην Real News, εφόσον - όπως λέει - υπάρξει σύγκριση των προγραμμάτων ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ και "πραγματική αντιπαράθεση, την οποία θεωρώ ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν θα μπορέσει να αποφύγει", όπως λέει.

Σημειώνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα πορευτεί προς τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, προτάσσοντας τις τέσσερις προτεραιότητες του προγράμματός του, δηλαδή: Ανάπτυξη για όλους - κλιματική αλλαγή. Νέες και ποιοτικές θέσεις εργασίας με αυξημένους μισθούς. Δικαιότερη φορολογία, Δημοκρατικό και αποτελεσματικό κράτος. Αλληλεγγύη και ασφάλεια για την κοινωνία.

Επιπλέον αναφέρει πως το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι προσεκτικά αξιολογημένο: "Οι εκτιμήσεις μας είναι συντηρητικές, πράγμα που μας επιτρέπει να πούμε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα οδηγηθούμε σε αποκλίσεις από τους στόχους, αλλά και την αισιοδοξία ότι τον Σεπτέμβριο θα υπάρξει και επιπλέον δημοσιονομικός χώρος για μόνιμες παρεμβάσεις".

Λέει πως η ΝΔ είναι διατεθειμένη να εφαρμόσει "όλες τις νεοφιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις που προτείνει το ΔΝΤ με τις οποίες εξάλλου συμφωνεί" και προσθέτει πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει "ήδη χτίσει την δική της αξιοπιστία έχοντας βγάλει τη χώρα από το μνημόνιο και έχοντας επιτύχει αυτά που σχεδιάζαμε".

Σημειώνει επίσης, πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εκχωρεί τη μεσαία τάξη στην ΝΔ προσθέτοντας πως "η ταξική μας μεροληψία επεκτείνεται και στη μεσαία τάξη". 

Powered by TUODY Software