Αμερικανικές κυρώσεις 300 δισ. στην Κίνα... θα φέρουν ασφυξία στην οικονομία των ΗΠΑ

Αμερικανικές κυρώσεις 300 δισ. στην Κίνα... θα φέρουν ασφυξία στην οικονομία των ΗΠΑ

Στην περίπτωση επιβολής των προτεινόμενων δασμών οικονομικού ύψους 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε κινεζικά προϊόντα που εισάγονται στην αμερικανική αγορά θα προκληθούν συνθήκες ασφυξίας στην οικονομία των ΗΠΑ, σύμφωνα με αναφορά του Συμβουλίου Διεθνούς Επιχειρηματικότητας των ΗΠΑ (USCIB).

“Αντί της δημιουργίας περισσότερων ευκαιριών για την αμερικανική επιχειρηματικότητα, η επιβολή μαζικών δασμών θα περιορίσει την αγροτική οικονομία, την εξαγωγή αγαθών και υπηρεσιών, αλλά και θα αυξήσει τα κόστη των επιχειρήσεων και των καταναλωτών,” επισημαίνει η αναφορά του (USCIB) σε αναφορά του προς το γραφείο του Εμπορικού Εκπροσώπου των ΗΠΑ (USTR). 

Πτώση μετοχών αμερικανικών εταιρειών στη Wall Street λόγω των κυρώσεων

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Κινεζικής Ακαδημίας Διεθνούς Εμπορίου και Οικονομικής Συνεργασίας (CAITEC) που υπάγεται στο υπουργείο Εμπορίου της Κίνας, οι 12 πιλοτικές ζώνες ελεύθερου εμπορίου (FTZ) στην Κίνα έχουν προσελκύσει περίπου 40.000 ξένες επιχειρήσεις, από την οργάνωση της πρώτης ζώνης ελεύθερου εμπορίου στην Σανγκάη, πριν από πέντε χρόνια.

Την ίδια περίοδο, στις ζώνες ελεύθερου εμπορίου ιδρύθηκαν συνολικά περισσότερες από 600.000 νέες επιχειρήσεις.

Οι ζώνες αυτές προσελκύουν ποσοστό 12% της εισροής των ξένων επενδύσεων στην Κίνα, ενώ παράγουν ποσοστό 12% του εξωτερικού εμπορίου, από τον Σεπτέμβριο του 2013. 

Powered by TUODY Software