Έρχονται αναλογικά διόδια στην Κορίνθου - Πατρών

Έρχονται αναλογικά διόδια στην Κορίνθου - Πατρών

Σε εφαρμογή πρόκειται να θέσει η Ολυμπία Οδός υβριδικό σύστημα αναλογικών διοδίων στην Κορίνθου - Πατρών, από την προσεχή άνοιξη. 

Το σύστημα θα έρθει με καθυστέρηση ετών αφού είχε προβλεφθεί από την επανεκκίνηση των συμβάσεων παραχώρησης το 2013 και είχε προγραμματιστεί να λειτουργήσει με την ολοκλήρωση της κατασκευαστικής περιόδου του έργου (Τ1) το 2017.

Πρόσφατα κατά την ακρόαση της διοίκησης της Εγνατίας στη Βουλή, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής τάχθηκε υπέρ της αναλογικής χρέωσης διοδίων. 

Το υβριδικό σύστημα διοδίων απαιτεί την τοποθέτηση κεραιών στις εισόδους και εξόδους των δρόμων αλλά και καμερών που θα φωτογραφίζουν τις πινακίδες για την ταυτοποίηση των στοιχείων.

Στόχος είναι να αναγνωρίζεται από πού μπήκε ο χρήστης, ο οποίος θα πληρώνει όλο το αντίτιμο της διαδρομής αλλά εάν βγει νωρίτερα σε μία έξοδο, τότε αυτόματα το σύστημα θα του αφαιρεί το ποσό από τον λογαριασμό.

Στην Ολυμπία Οδό έχουν εκτιμήσει ότι τα αναλογικά διόδια μπορεί να μειώσουν τα σημερινά έσοδα από τα διόδια. Όμως οι απώλειες αυτές, ίσως καταφέρουν να περιοριστούν καθώς ένας αυτοκινητόδρομος μπορεί να κερδίσει χρήστες από την εφαρμογή μίας δικαιότερης χρέωσης.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software