Κέντρο Αθήνας: "Λαβράκια" έβγαλε ευρεία αστυνομική επιχείρηση κατά του παρεμπορίου

Κέντρο Αθήνας: "Λαβράκια" έβγαλε ευρεία αστυνομική επιχείρηση κατά του παρεμπορίου

Σε δύο συλλήψεις και κατασχέσεις 992 συσκευασιών λαθραίων καπνικών προϊόντων και μικροποσότητας κάνναβης προχώρησε, μεταξύ άλλων, η αστυνομία, κατά τη διάρκεια ειδικής δράσης στο κέντρο της Αθήνας.

Η επιχείρηση για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου και συναφών οικονομικών παραβάσεων πραγματοποιήθηκε από κοινού από την Ελληνική Αστυνομία και το Συντονιστικό Κέντρο Αντιμετώπισης Παρεμπορίου (ΣΥΚΕΑΑΠ) της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με τη συμμετοχή και της Δημοτικής Αστυνομίας του δήμου Αθηναίων.

Δείτε την επιχείρηση τις αστυνομίας στο παρακάτω βίντεο

Στο πλαίσιο της επιχείρησης: 

Ελέγχθηκαν 41 άτομα (3 Έλληνες και 38 αλλοδαποί) και συνελήφθησαν 2 αλλοδαποί κατηγορούμενοι για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και του νόμου περί ναρκωτικών, αντίστοιχα.

Παράλληλα, ελέγχθηκαν 38 καταστήματα, κατασχέθηκαν 992 συσκευασίες λαθραίων καπνικών προϊόντων και μικροποσότητα κάνναβης, ενώ διαπιστώθηκαν παραβάσεις που αφορούν στην εργατική-ασφαλιστική νομοθεσία και στο σύστημα φορολογικού μηχανισμού καταστήματος.

Επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ποσού 24.500 ευρώ, για παραβάσεις του νόμου περί άσκησης υπαίθριων εμπορικών δραστηριοτήτων, για έλλειψη τιμολογίων, αλλά και άδειας.

Τέλος, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 156 κιλά τροφίμων, ενώ, σύμφωνα με την αστυνομία, ανάλογες επιχειρήσεις θα συνεχιστούν και σε άλλες περιοχές της Αττικής.

Φωτό και βίντεο από Ελληνική Αστυνομία
 

Powered by TUODY Software