Τηλεδιάσκεψη υπουργών Μεταφορών ΕΕ

Τηλεδιάσκεψη υπουργών Μεταφορών ΕΕ
Επιτροπή για την αξιολόγηση του οικονομικού αντικτύπου που έχουν οι ματαιώσεις πτήσεων ανά την Ευρώπη εξαιτίας του νέφους από την ηφαιστειακή τέφρα θα συστήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Επίσης, η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι τα όποια μέτρα ληφθούν από τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα πρέπει να είναι συντονισμένα.

«Το νέφος από την ηφαιστειακή τέφρα έχει δημιουργήσει μία άνευ προηγουμένου κατάσταση», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

«Ζήτησα από τον ( αρμόδιο για θέματα Μεταφορών ευρωπαίο Επίτροπο Σίιμ) Κάλας να συντονίσει την αντίδραση της Κομισιόν και να αξιολογήσει πλήρως τον αντίκτυπο που έχει προκαλέσει το νέφος από την ηφαιστειακή τέφρα στην οικονομία και ειδικά στη βιομηχανία των αερομεταφορών. Είναι σημαντικό όλα τα μέτρα που θα εξεταστούν να είναι συντονισμένα σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Ο κλάδος των αερομεταφορών εκτιμάται ότι χάνει 200 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα.

Η ισπανική προδρία της ΕΕ ανακοίνωσε ότι για τη Δευτέρα προγραμματίστηκε ειδική τηλεδιάσκεψη των υπουργών Μεταφορών, οι οποίοι θα συζητήσουν για τα αποτελέσματα της έκρηξης του ηφαιστείου Eyjafjallajoekull στη νότια Ισλανδία.

Powered by TUODY Software