Σε εξέλιξη το κρίσιμο για την Ελλάδα Eurogroup

Σε εξέλιξη το κρίσιμο για την Ελλάδα Eurogroup
Σε εξέλιξη βρίσκεται η κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup, όπου τίθεται επί τάπητος η διεύρυνση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) καθώς και η εκταμίευση της έκτης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα.


Όσον αφορά στο θέμα της Ελλάδας, στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων τίθεται η πρόσφατη αξιολόγηση της τρόικας- για την οποία θα ενημερώσουν οι επικεφαλής του κλιμακίου-, όπως επίσης τα πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα για το κλείσιμο του Προϋπολογισμού 2011, καθώς και το προσχέδιο Προϋπολογισμού 2012, τα οποία παρουσιάζει ο Ευ. Βενιζέλος.

Το Συμβούλιο θα ζητήσει από τον κ. Βενιζέλο τα μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης να είναι μόνιμου χαρακτήρα και να εστιάζουν στη μείωση των δαπανών.

Όσον αφορά το δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας, το ζήτημα που εκκρεμεί είναι η αξίωση της Φινλανδίας για τη χορήγηση εγγυήσεων προκειμένου να συμμετάσχει σε αυτό.

Στο επίκεντρο του Eurogroup τίθεται επίσης η προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβούλιο Κορυφής της 18ης Οκτωβρίου, με κυρίαρχο θέμα την οικονομική διακυβέρνηση της ΕΕ, στο πλαίσιο της οποίας θα επιβάλλεται στα τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τις προειδοποιήσεις της Κομισιόν, για τη διόρθωση των δημοσιονομικών τους πολιτικών.

Σημειώνεται ότι θα ακολουθήσει μια έκτακτη συνάντηση του Eurogroup στις 13 Οκτωβρίου.

Διαβάστε επίσης:Powered by TUODY Software