ΝΔ: Ομολογία αποτυχίας το Προσχέδιο του Προϋπολογισμού

ΝΔ: Ομολογία αποτυχίας το Προσχέδιο του Προϋπολογισμού
Σχολιάζοντας τα βασικά μεγέθη του Προσχεδίου του Προϋπολογισμού, ο αναπληρωτής τομεάρχης της Οικονομίας της ΝΔ Χρ. Σταϊκούρας, κάνει σφοδρή επίθεση κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Το Προσχέδιο του Προϋπολογισμού, αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΔ, αποτελεί έμπρακτη ομολογία αποτυχίας, τόσο του Μνημονίου, όσο και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου, τονίζοντας ότι "η κυβέρνηση αποδέχεται, πλέον, ότι οι δημοσιονομικοί στόχοι, παρά τις αιματηρές θυσίες των πολιτών, δεν επιτυγχάνονται και τους αναθεωρεί".

"Και αυτό", συνεχίζει το κείμενο, "γιατί η ύφεση είναι ακόμη βαθύτερη και το έλλειμμα υψηλότερο ακόμη και από τις πρόσφατες αναθεωρημένες προβλέψεις. Διαψεύδοντας προσδοκίες και διαβεβαιώσεις του υπουργού Οικονομικών ότι ο στόχος του ελλείμματος θα επιτευχθεί. Και αποδεικνύοντας ότι, όταν η αριθμητική της Οικονομίας συγκρούεται με τις ψεύτικες πολιτικές προσδοκίες, πάντα κερδίζει η αριθμητική".

Αναφερόμενος στο έλλειμμα του 2011, σχολιάζει ότι "παρά τις πρόσφατες κινήσεις πολιτικής απελπισίας της Κυβέρνησης με τη λήψη νέων μέτρων, που ανεβάζουν το λογαριασμό περίπου στα 28 δισ. ευρώ για το 2011, το έλλειμμα εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στα 18,7 δισ. ευρώ, αντί για 17,1 δισ. ευρώ που ήταν ο στόχος μέχρι σήμερα.

Δηλαδή, το έλλειμμα θα μειωθεί -εάν μειωθεί- γιατί η Κυβέρνηση εναποθέτει τις ελπίδες της πλέον στον κρατικό μηχανισμό και στους πολίτες, κατά 5 δισ. ευρώ το 2011. Αγνοώντας και τις ανεξόφλητες υποχρεώσεις του Κράτους, ύψους 6,5 δισ. ευρώ, η εξόφληση των οποίων θα επιδράσει ανοδικά στο έλλειμμα".

Τέλος κατηγορεί την κυβέρνηση για "εμμονή στην ίδια οικονομική πολιτική, που αγνοεί την ανάκαμψη της οικονομίας, καθιστά και τον 3ο Προϋπολογισμό αυτής της Κυβέρνησης Προϋπολογισμό μιας "εικονικής πραγματικότητας", προβλέποντας ότι "θα αποδειχθεί, δυστυχώς, πολύ γρήγορα, όπως έγινε και εφέτος, ο πρώτος "προσωρινός" Προϋπολογισμός για το 2012".
Powered by TUODY Software