Παπαδημητρίου: Είμαστε απολύτως φιλικοί στις επενδύσεις

Παπαδημητρίου: Είμαστε απολύτως φιλικοί στις επενδύσεις
«Η κυβέρνηση κατάφερε μετά από μια πρωτοφανώς χρονικά μεγάλη αστάθεια, να πείσει τους διεθνείς πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες πως η χώρα έχει τεράστιες δυνατότητες σε πολλούς τομείς, που κανείς μέχρι τώρα δεν πίστευε» δηλώνει στην Real News ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Τονίζει πως οι αριθμοί για την οικονομία μιλούν μόνοι τους «φέτος έχουμε ρεκόρ ξένων άμεσων επενδύσεων, κάτι που σαφώς είναι αποτέλεσμα της αλλαγής του κλίματος στο εξωτερικό» και κάνει ειδική αναφορά στη θετική πορεία των εξαγωγών και στη νέα άνοδο του δείκτη οικονομικού κλίματος μεταξύ των CEOs στο τέταρτο τρίμηνο του 2017.

«Η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να συζητήσει όλα τα επενδυτικά σχέδια που παρουσιάζονται. Είμαστε απολύτως φιλικοί στις επενδύσεις και αυτό το γνωρίζουν οι εταίροι μας. Το έχουν κατανοήσει καλά και όλοι οι επενδυτές που έρχονται για να μας συναντήσουν. 

Σίγουρα στον τομέα της βιομηχανίας πρόκειται να δούμε νέα επενδυτικά σχέδια να υλοποιούνται, κυρίως από εγχώριους επενδυτές που έχουν αποφασίσει να μην εγκαταλείψουν τη χώρα επιδεικνύοντας μια πατριωτική στάση, αλλά και επίσης από ξένους παράγοντες που βλέπουν ευκαιρίες εδώ» σημειώνει.

Λέει ότι «αναμένονται να ξεκινήσουν επενδύσεις στις τουριστικές υποδομές που με συντηρητικές προβλέψεις θα ξεπεράσουν τα δύο δισ. ευρώ. Επιπλέον η Ελλάδα έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον όσων θέλουν να επενδύσουν στα logistics. Τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης είναι δύο καλά παραδείγματα ως προς αυτό».

Σε ερώτηση για την Αναπτυξιακή Τράπεζα ο κ. Παπαδημητρίου δηλώνει ότι είμαστε στην τελική ευθεία. «Οι εκπρόσωποι των Θεσμών θέλησαν να ελέγξουν περισσότερο τα σχέδιά μας ώστε να σιγουρευτούν πως η ίδρυση της Αναπτυξιακής Τράπεζας δεν θα έχει δημοσιονομικό κόστος. Έχουν πειστεί για ό,τι τούς λέγαμε εξ αρχής και σύντομα θα ξεκινήσουμε», καταλήγει ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης.

  

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software