Σόιμπλε: Μόνο η Ευρώπη θα βοηθήσει την Ελλάδα

Σόιμπλε: Μόνο η Ευρώπη θα βοηθήσει την Ελλάδα
«Η Ελλάδα χρειάζεται τη βοήθειά μας. Πρέπει να συνεχίσουμε να βοηθούμε την Ελλάδα, αλλά η βοήθεια θα πρέπει να έχει νόημα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προσθέτοντας ότι «αν τελικά δεν αλλάξει τίποτα, αυτό θα πλήξει μόνο τους ίδιους τους Έλληνες».

Στην Ευρώπη «πρέπει, όποιος τα πηγαίνει κάπως καλύτερα, να βοηθά και όποιον δεν τα πηγαίνει τόσο καλά. Αυτό όμως δεν πρέπει να οδηγεί στο να λένε κάποιοι, τώρα δεν χρειάζεται να κάνω τίποτα, θα με βοηθούν συνεχώς», ανέφερε ο κ. Σόιμπλε απευθυνόμενος σε μαθητές που επισκέφθηκαν το υπουργείο του με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης, λέγοντας ότι στην Ελλάδα αυτό γίνεται αντιληπτό διαφορετικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Έλληνες «για πολλά χρόνια ζούσαν πάνω από τις δυνατότητές τους», ενώ οι πλούσιοι είχαν συνηθίσει να μην πληρώνουν καθόλου φόρους. «Αυτούς πρέπει να τους πιάσεις», τόνισε.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο η Ελλάδα να λάβει βοήθεια από άλλη πηγή, τόνισε ότι μόνο η Ευρώπη είναι διατεθειμένη να βοηθήσει την Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι η Αθήνα δεν πήρε τίποτα από τη Μόσχα, και υπογράμμισε ότι «ούτε η Ευρώπη, ούτε η τρόικα, ούτε η Γερμανία ευθύνονται για τα ελληνικά δημοσιονομικά προβλήματα».


Σε ό,τι αφορά τις ελληνικές διεκδικήσεις για πολεμικές αποζημιώσεις, επανέλαβε ότι το ζήτημα έχει οριστικά διευθετηθεί και απέφυγε να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις του Ομοσπονδιακού Προέδρου Γιόαχιμ Γκάουκ.


Πρόσθεσε ότι τώρα πρέπει οι Έλληνες να χρησιμοποιήσουν το χρόνο που αγόρασαν προκειμένου να στήσουν και πάλι τη χώρα τους στα πόδια της.

Σημείωσε ότι η Αθήνα δεν πρέπει να ελπίζει σε βοήθεια από τη Ρωσία ή την Κίνα.

Η Ρωσία έχει η ίδια τεράστια προβλήματα, δήλωσε και συμπλήρωσε ότι ο ρωσικός προϋπολογισμός χρηματοδοτείται κυρίως από το φθηνό σήμερα πετρέλαιο και αέριο, ενώ στα προβλήματα της Ρωσίας προστίθενται οι κυρώσεις λόγω της κρίσης στην Ουκρανία, η υποτίμηση του ρουβλιού καθώς και η συρρικνούμενη εμπιστοσύνη των διεθνών πιστωτών.

«Και οι Κινέζοι δεν χαρίζουν χρήματα», συνέχισε, για να προσθέσει ότι στην καλύτερη περίπτωση Κινέζοι επενδυτές θα επωφεληθούν από τις ιδιωτικοποιήσεις, αλλά αυτό είναι πολύ λίγο.

«Κανείς στον κόσμο δεν είναι έτοιμος να λύσει τα ελληνικά προβλήματα ούτε καν κατά προσέγγιση. Η Ελλάδα λαμβάνει βοήθεια από την Ευρώπη», κατέληξε.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software