Βαρουφάκης: Βάση για συμφωνία το Eurogroup

Βαρουφάκης: Βάση για συμφωνία το Eurogroup
Την βεβαιότητα ότι σημειώνεται πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές για την εξεύρεση λύσης, εξέφρασε ο Γ. Βαρουφάκης, μετά από την συνάντηση με τον Ιταλό ομόλογό του, Πιερ Κάρλο Πάντοαν, εκφράζοντας την άποψη ότι το Eurogroup της Δευτέρας θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως πλατφόρμα για την επίτευξη συμφωνίας που θα συνέδραμε στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Ο Γ. Βαρουφάκης δήλωσε:


"O υπουργός Πάντοαν και εγώ είχαμε μια ιδιαίτερα καρποφόρα και εντατική συνομιλία, με στόχο να ανταλλάξουμε απόψεις σχετικά με την καλύτερη οδό μέσω της οποίας το Eurogroup της επόμενης Δευτέρας 11 του μήνα μπορεί να μετατραπεί σε μια πλατφόρμα για να οικοδομηθεί μια συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και στους εταίρους μας, όχι μόνον για να βρουν λύση οι εν εξελίξεις διαπραγματεύσεις, αλλά για να οδηγηθούμε και στη μετά τον Ιούνιο περίοδο, που θα επιτρέψει στην ελληνική οικονομία να πετύχει ανάκαμψη και εκ νέου ανάπτυξη.

Ο κύριος Πάντοαν και εγώ είχαμε πολλά να πούμε ο ένας στον άλλον, συμβάλλοντας στο να κατανοήσουμε από κοινού πού βρισκόμαστε και το προς τα πού οδεύουμε.

Σας διαβεβαιώνω ότι χρησιμοποιούμε κοινή γλώσσα, με κοινή επιδίωξη, και εργαζόμαστε και οι δυο για την επίτευξη συμφωνίας, η οποία είναι βασικής σημασίας όχι μόνον για την Ελλάδα, αλλά για την σταθερότητα της Ευρωζώνης.

Ήταν μια εξαιρετική συνάντηση, ένα είδος συνάντησης που ενισχύει την πεποίθησή μας ότι όχι μόνον η Ελλάδα, αλλά όλη η Ευρώπη, μπορεί να βρει διέξοδο στα προβλήματα που θα έπρεπε να είχαν ξεπερασθεί εδώ και πολύ καιρό".Οι συναντήσεις Βαρουφάκη


Ο κ. Βαρουφάκης μέσω συναντήσεων με ομολόγους του επιδιώκει να δημιουργήσει ένα θετικό κλίμα, ώστε στο Eurogroup της 11ης Μαΐου να υπάρξει δήλωση διαπίστωσης προόδου από τους υπουργούς Οικονομικών της ζώνης του ευρώ.

Σημειώνεται πως ο κ. Βαρουφάκης θα μεταβεί την Παρασκευή στη Μαδρίτη, όπου θα συναντήσει τον ισπανό υπουργό Οικονομικών Λουίς Ντε Γκίντος.

Την Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών συναντήθηκε στο Παρίσι με τον τον γάλλο ομόλογό του Μισέλ Σαπέν, τον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, αλλά και με τον υπουργό Οικονομίας Εμμανουέλ Μακρόν.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software