Νέες εκδόσεις κόντρα στα capital controls!

Νέες εκδόσεις κόντρα στα capital controls!
Ιδού ένα ελπιδοφόρο μήνυμα από τον χώρο της γνώσης: Παρά τα capital controls, που οδήγησαν σε πτώση την αγορά του βιβλίου, οι εκδότες επιμένουν! Και προγραμματίζουν νέες εκδόσεις μέσα στο 2016, σύμφωνα με τα σχέδιά τους, τα οποία έθεσαν αποκλειστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Με βάση τη λίστα των βιβλίων του νέου έτους, προκύπτει ότι υπάρχουν εκδότες- παλαιοί και νέοι- που τολμούν να αντισταθούν στην επιχειρηματική καθήλωση, προσδοκώντας έξοδο από την ύφεση. Ήδη, ο κατάλογος περιλαμβάνει μία γκάμα για όλα τα ενδιαφέροντα. Από ελληνική και ξένη πεζογραφία, μέχρι εγχειρίδια αυτοβελτίωσης και μελέτες παντός είδους. Από τα μοντέρνα του διαδικτύου και τα μανατζερίστικα, έως τα στοχαστικά του Σοπενχάουερ και τα δοκιμιακά για την περιπέτεια της Αριστεράς.
 
Όσοι, λοιπόν, λάτρεις της εγχώριας πεζογραφίας, ας αναμείνουν νέο Καλπούζο, Χαριτόπουλο, Φακίνο, Ραπτόπουλο, Χρονά και άλλους.
 
Ακολουθεί ένας ενδεικτικός κατάλογος νέων εκδόσεων με σύντομη σκιαγράφηση των βιβλίων του 2016, όπως θα τα συστήνουν στο κοινό οι παρακάτω οίκοι:
 
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΔΙΟ

 
Πρώτη φορά Αριστερά, κείμενα του Γιάννη Μηλιού, καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας στο Εθνικό Μεστόβιο Πολυτεχνείο, του Στάμου Παπαστάμου, καθηγητή και πρώην πρύτανη στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, του Γεράσιμου Προδρομίτη, αναπληρωτή καθηγητή στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και του δημοσιογράφου Τάσου Παππά.
 
Μαχητές της ελευθερίας και 1821: Η Ελληνική Επανάσταση στη διεθνική της διάσταση, Άννας Καρακατσούλη, επίκουρης καθηγήτριας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μία ανατρεπτική μελέτη για τους Φιλέλληνες κατά την περίοδο της Επανάστασης του 1821, οι οποίοι δεν εμφορούνταν μόνον από φιλελληνικά αισθήματα, αλλά λειτουργούσαν και περίπου ως μισθοφόροι.

Ηγέτες του μέλλοντος. Αναπτύσσοντας τη νέα γενιά ηγετών, Δήμητρας Ιορδάνογλου, λέκτορα στο Τμήμα Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου. Βασίζεται σε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα, το οποίο ανέδειξε μέσω ερευνών τα βασικά χαρακτηριστικά του νέου ηγέτη σήμερα και στο μέλλον, κυρίως στον τομέα της επιχειρηματικότητας και όχι μόνο.
 
Focus, του Daniel Goleman. Ο γνωστός συγγραφέας της «Συναισθηματικής Νοημοσύνης» κάνει φόκους στον εγκέφαλο του ανθρώπου, ο οποίος στην ψηφιακή εποχή μας χάνει σταδιακά τη δυνατότητα της πνευματικής του συγκέντρωσης, καθώς διασπάται συνεχώς η προσοχή του με το… κινητό!

Η δύναμη για το καλό. Συνδέεται η θεωρία της «συναισθηματικής νοημοσύνης» του Daniel Goleman με τη θεωρία του Δαλάϊ Λάμα, πάνω σε όλα τα πεδία της ζωής-εκπαίδευση, κοινωνία, εργασία, καθημερινότητα.
 
Πολιτισμοί του διαδικτύου, σε επιστημονική επιμέλεια Ευάγγελου Αυδίκου, καθηγητή Λαογραφίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Συλλογικό έργο γύρω από τον τρόπο με τον οποίο η λαϊκή παράδοση και κουλτούρα, εν γένει η συλλογικότητα, εμφανίζονται και λειτουργούν στο διαδίκτυο.
 
Διεθνής Διοικητική των Επιχειρήσεων. Επικεφαλής της ομάδας των συγγραφέων είναι οι πανεπιστημιακοί οικονομoλόγοι David Eiteman (Πανεπιστήμιο Καλιφόρνιας), Arthur Stonehill (Πανεπιστήμιο Όρεγκον) και Michael Moffett (ThunderbirdSchool). Αναφέρεται στις οικονομικές πολιτικές του σύγχρονου κόσμου, από τα διεθνή χρηματιστήρια και το συνάλλαγμα μέχρι τις κεντρικές τράπεζες και την κερδοσκοπία, μέσα από έννοιες και παραδείγματα χωρών όπως η Ελλάδα.
 
Πλεόνασμα γνώσης, Shirky Clay, Αμερικανού θεωρητικού των Social Media. Πώς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα ΜΜΕ διαμορφώνουν τη συνείδηση των πολιτών και πώς προωθούν τη δημιουργικότητά τους.
 
Η διαφήμιση στην εποχή του Φορντισμού και του Μεταφορντισμού. Εταιρικές δομές και παραγωγή μηνύματος, Μπέττυς Τσακαρέστου, επίκουρης καθηγήτριας του Παντείου Πανεπιστημίου. Η διαφήμιση στην εποχή του Φορντισμού, όταν δηλαδή η παραγωγή βασιζόταν στην απόλυτη εξειδίκευση και στην εποχή του Μεταφορντισμού, κατά την οποία υπάρχει πολύ-ειδίκευση.
 
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΠΟΝ
 
Η Μεθώνη και η ιστορία, Παναγιώτη Φουτάκη. Τα αρχαία τείχη της και νομίσματα, οι μεσαιωνικές οχυρώσεις της με επιγραφές, θυρεούς και εμβλήματα, οι μαρτυρίες ιστορικών, λογοτεχνών, προσκυνητών, περιηγητών, ζωγράφων της καστρούπολης.
 
Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, Από τον Μέγα Αλέξανδρο στην Υπατία, Συλλογικό έργο. Η ιστορία της Αλεξάνδρειας των ελληνορωμαϊκών χρόνων, που υπήρξε μία από τις σημαντικότερες πόλεις του τότε γνωστού κόσμου και σχεδόν αμέσως μετά την ίδρυσή της, στις 7 Απριλίου του 331 π.Χ., ανέπτυξε έναν πολυδιάστατο ρόλο στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.
 
H Προκυμαία της Σμύρνης, Ανιχνεύοντας ένα σύμβολο προόδου και μεγαλείου, Γιώργου Πουλημένου και Αχιλλέα Χατζηκωνσταντίνου. Μία πρωτότυπη παρουσίαση της περίφημης προκυμαίας. Οι συγγραφείς επιχειρούν με τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας μία συνολική αποτύπωση, φωτίζοντας άγνωστες πτυχές.
 
Εξόριστη σε τρεις Ηπείρους, Ιστορίες μιας νομαδικής ζωής, Μίριαμ Φρανκ. Το 1941, σε ηλικία πέντε χρονών, η Μίριαμ επιβιβάζεται στο Serpa Pinto με προορισμό το Μεξικό, αφήνοντας πίσω της τον κόσμο των κομμουνιστών και των ναζί, των Ισπανών δημοκρατικών και των φασιστών, των Γάλλων συνεργατών, των μαχητών της αντίστασης και των Εβραίων προσφύγων. Λίγο αργότερα η ζωή θα την οδηγήσει στη Νέα Ζηλανδία. Στα δώδεκα χρόνια της, η Μίριαμ έχει αφήσει πίσω της δύο πολέμους και έχει ζήσει σε τρεις ηπείρους.
 
Κυνηγώντας τους Ναζί, Μπεάτε και Σερζ Κλάρσφελντ-Απομνημονεύματα. Ένα ζευγάρι-μύθος. Ένας κεραυνοβόλος έρωτας, που γεννήθηκε στο παρισινό μετρό, ανάμεσα στην κόρη ενός στρατιώτη της Βέρμαχτ και τον γιο ενός Ρουμάνου Εβραίου που πέθανε στο Άουσβιτς. Η συναρπαστική, ιδιωτική και δημόσια ζωή του ζεύγους Κλάρσφελντ, όπως τη διηγούνται οι ίδιοι.
 
Το Παιδί από τη Βαρσοβία, Άντριου Μπόροβιτς. Η πραγματική ιστορία ενός δεκαεξάχρονου στρατιώτη στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο Πολωνία. Μία ιστορία επιβίωσης και θάρρους, όπως τη διηγείται ένας από τους λίγους εναπομείναντες βετεράνους που έζησαν την Εξέγερση της Βαρσοβίας. Αφιερωμένο σε όλα τα αγόρια της Βαρσοβίας, «ιδιαιτέρως σε εκείνα που δεν πρόλαβαν να μεγαλώσουν».
 
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΔΡΟΣ

Arthur Schopenhauer, Μεταφυσική της ζωής και του έρωτα, Françoise Dolto. Η περίπτωση Ντομινίκ (επανέκδοση). Περιγράφει τη θεραπεία ενός εφήβου ολότελα χαμένου σε έναν κόσμο χωρίς αναφορές, ιδιαίτερα στον χώρο και τον χρόνο. Το θεμελιώδες έργο της επιστήμης της παιδοψυχανάλυσης.
 
Σύντομη ιστορία της δυτικής σκέψης. Οι σημαντικότερες δυτικές ιδέες που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια της εξέλιξης της ανθρωπότητας. Η αφήγηση εκκινεί από τους φιλοσόφους της Κλασικής Αρχαιότητας και καταλήγει στους σύγχρονους στοχαστές.
 
Τα παιδιά του Κρόνου, Αλέξανδρου Κοτζιά. Επίτομη επανέκδοση των βιβλίων Ιαγουάρος, Η μηχανή, Ο πυγμάχος, Το σοκάκι. Τέσσερις νουβέλες που διαδραματίζονται στην ίδια ημερομηνία και χρονιά: 21 Mαΐου 1958. Οκτώ καθημερινοί πρωταγωνιστές και οι ιστορίες τους, που συντονίζονται σε κοινό χρόνο και χώρο ή επηρεάζονται από ένα κοινό εξωτερικό συμβάν (ένα πολύνεκρο αεροπορικό δυστύχημα) χωρίς, όμως, να τέμνονται ενδογενώς, όπως σημειώνει ο Βαγγέλης Χατζηβασιλείου.
 
Το Κόκκινο Τανγκό, Κώστα Κουτσομύτη-Ευάγγελου Μαυρουδή. Το Κόκκινο Τανγκό, ένα σουξέ του 1939, συνδέει τους ήρωες του μυθιστορήματος με τα ιστορικά πρόσωπα που κυριαρχούν στη μεταπολεμική τραγωδία της χώρας. Εμπνευσμένο από τη ζωή του Νίκου Ζαχαριάδη, το έργο παρακολουθεί την πορεία του ηγέτη της αριστεράς από τη διθυραμβική επιστροφή του από το Νταχάου μέχρι τη μοναχική και απέλπιδα αυτοκτονία του στη Σιβηρία, 28 χρόνια αργότερα.
 
Λεσβία, Βαγγέλη Ραπτόπουλου. Η ιστορία ενός παθιασμένου έρωτα ανάμεσα σε δύο φοιτήτριες. Και ταυτόχρονα η ιστορία ενός βιασμού. Η αθώα Μελίνα και η έμπειρη Βιβή, ένας ντοπαρισμένος χούλιγκαν, σημαδιακές συμπτώσεις, το βάσανο αλλά και το θαύμα, η πληγή αλλά και η δόξα της επιθυμίας.
 
Ο κρυφός πυρήνας των Ερυθρών Ταξιαρχιών, Δημήτρη Μαμαλούκα. Μία καταβύθιση στα μολυβένια χρόνια της Ιταλίας, με τις πολιτικές ανακατατάξεις, τα κλασικά αυτοκίνητα, τα μικρά μουσικά γκρουπ προγκρέσιβ, την αμφισβήτηση, αλλά, κυρίως, με τη σκιά των τρομοκρατικών ομάδων.
 
Φύλακας στην πισίνα, Μιχάλη Φακίνου. Μία διακωμώδηση της πραγματικότητας. Μέσα από τα αντεστραμμένα είδωλα και τους κρυφούς παραμορφωτικούς καθρέφτες του, ο συγγραφέας αποκαλύπτει ένα ειρωνικό και ταυτοχρόνως διακριτικά σπαραγμένο τοπίο, που δεν μπορεί και δεν θέλει να αρνηθεί τα μελαγχολικά χρώματά του.
 
Ενοικιάζεται το παρόν, Μάρτυ Λάμπρου. Ιστορίες από την καρδιά του αποσαθρωμένου κοινωνικού ιστού. Σκληρά ρεαλιστικές εικόνες από τη γυναίκα συγγραφέα, αλλά και βαθιά συγκινητικές, με πρωταγωνιστές τους «ανθρώπους της διπλανής πόρτας» που μας είναι, συχνά, αθέατοι.
 
Ο αρχιβιβλιοθηκάριος και άλλες ιστορίες, Νίκου Φαρούπου. Τι μπορεί να συμβεί όταν ένας αρχιβιβλιοθηκάριος και επίδοξος συγγραφέας ενοχλεί με τα γραπτά του μία καταραμένη βιβλιοθήκη; Δεν μπορείς εύκολα να απαλλαγείς από μία αυστριακή ερωμένη που ποτέ δεν πεθαίνει. Προσοχή γονείς: Μην αφήνετε τα παιδιά να παίζουν σε νεκροταφεία. Ποτέ μην ερωτευτείς θανάσιμα μία γυναίκα που γνώρισες στη θάλασσα. Τέσσερις ιστορίες φαντασίας και μυστηρίου.
 
Μαύρα τριαντάφυλλα, Jane Thynn. Βερολίνο, 1933. Ο Χίτλερ ανεβαίνει στην εξουσία και οι ναζί αρχίζουν το φρικιαστικό έργο τους. Η ατμόσφαιρα μυρίζει πόλεμο. Η Κλάρα Γιάνγκ, μία νεαρή Βρετανίδα ηθοποιός, αφήνει την πατρίδα της και ψάχνει να ξεκινήσει την κινηματογραφική καριέρα της στα περιβόητα στούντιο Ufa του Βερολίνου. Στην αρχή δεν καταλαβαίνει τον εφιάλτη που πλησιάζει.
 
January Window, Philip Kerr. Ο Σκοτ Μάνσον, ο ήρωας της νέας σειράς μυθιστορημάτων του Φίλιπ Κερ, είναι βοηθός προπονητή στην ποδοσφαιρική ομάδα Λόντον Σίτυ. Οι παίχτες τον λατρεύουν, τα αφεντικά τον εμπιστεύονται. Όταν ο προπονητής δολοφονείται στην έδρα της αγαπημένης ομάδας του θα μετατραπεί σε ντετέκτιβ και θα αναλάβει να πιάσει τον δολοφόνο πριν ξαναχτυπήσει.
 
Τα τρία στίγματα του Πάλμερ Έλντριτς, Philip K. Dick. Γραμμένο το 1965, το πιο μεταφυσικό και σημαντικότερο, ίσως, μυθιστόρημά του εξερευνά την ιδέα της ύπαρξης ενός απόλυτου κακού, που κυβερνά το σύμπαν και καταστρέφει τα πάντα.
 
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ

Εγχειρίδιο διαχείρισης δούλων, Μάρκος Σιδώνιος Φαλξ & Jerry Toner. Η δουλεία στη ρωμαϊκή εποχή, που ήταν βασικός θεσμός στον ρωμαϊκό κόσμο, όπως την βλέπει ένας Ρωμαίος. Φωτίζει το πώς με τις κατακτήσεις τους υποδούλωναν εκατομμύρια ανθρώπους και φρόντιζαν για την αναπαραγωγή τους, ώστε να διατηρούν τον αριθμό τους σταθερό και σε περιόδους ειρήνης. Εξηγεί γιατί… αδυνατούσαν να διανοηθούν ότι θα μπορούσε να καταργηθεί η δουλεία, αφού δεν τους περνούσε από το μυαλό ότι ήταν ηθικά κατακριτέα.
 
Το αηδόνι, Kristin Hannah. Η Βιάν ζει σε ένα χωριό της Γαλλίας με τον άντρα της και την κόρη της, μέχρι που ξεσπά ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος. Ο άντρας της φεύγει για το μέτωπο, οι Γερμανοί καταφθάνουν στο χωριό και επιτάσσουν το σπίτι τους. Η Ιζαμπέλ, η ατίθαση μικρότερη αδερφή της μπαίνει στην αντίσταση. Και οι ζωές τους παίρνουν εντελώς διαφορετικούς δρόμους…
 
Ο ιεροεξεταστής, Mark Allen Smith. Ο Γκάιγκερ έχει ένα χάρισμα: Αναγνωρίζει το ψέμα μόλις το ακούσει. Στον εργασιακό τομέα του - την «ανάκτηση πληροφοριών» - η ικανότητά του είναι ανεκτίμητη. Οι πελάτες του τον εμπιστεύονται για να εκμαιεύσει την αλήθεια και από τους πλέον απρόθυμους. Με περίπλοκες ψυχολογικές μεθόδους ωθεί τα θύματά του σε ένα σημείο όπου ο πόνος περνά σε δεύτερη μοίρα.
 
Υπάρχει ένας τρελός βασιλιάς στη Δανιμαρκία, Dario Fo. Βασισμένος σε αδημοσίευτα και μυστικά ημερολόγια, ο συγγραφέας συνθέτει ένα παζλ μίας δραματικής εποχής στη Δανία του 18ου αιώνα. Ο νεαρός βασιλιάς Χριστιανός ο 7ος, χαμένος στην τρέλα του, η 15χρονη σύζυγός του και ο εραστής της, ένας διαφωτιστής και επαναστάτης γιατρός -σε ένα τρίγωνο απελπισμένου έρωτα- θα οδηγήσουν τη χώρα σε επαναστατικές μεταρρυθμίσεις, αδιανόητες για την εποχή: Κατάργηση των βασανιστηρίων και μείωση των προνομίων των ευγενών.
 
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ
 
Ποίηση και στιχουργική β', Άννας Δασκαλοπούλου.

Αλφαβητικά αναγνώσματα, Άννας Δασκαλοπούλου (διηγήματα).
 
Αγάννιφος, Δημήτρη Ψαλλίδα (ποίηση).
 
Η Επανάσταση του 1821, τόμος α', Δημήτρη Φωτιάδη (ιστορία).
 
Ανθισμένα κοιμητήρια, Γιώργου Ξηροχωρίτη (ποίηση).
 
Αριστοτέλης ο Σταγιρίτης, Δημήτρη-Σπυρίδωνα Λούλα (δοκίμιο).
 
Οι Έλληνες επιστρέφουν στη Ρουμανία, Tudor Dinu (ιστορία).
 
Η διαμόρφωση της νεοελληνικής ταυτότητας: Εκπαίδευση, εθνικισμός και διδασκαλία της ιστορίας του ελληνικού έθνους, Θεόδωρου Ζέρβα (εθνολογία, παιδαγωγική).
 
Το μοναστήρι της Πάρμας, Σταντάλ (μυθιστόρημα).
 
Η παρέα, Αλέξανδρου Μπαλτά (μυθιστόρημα).
 
Περιπέτειες στην Ερυθρά Θάλασσα, Ανρί ντε Μονφρέντ (σειρά με τις εξής νουβέλες: Τα μυστικά της Ερυθράς Θάλασσας, Περιπέτειες στη θάλασσα, Ο άνθρωπος που βγήκε από τη θάλασσα, Το ταξίδι του χασίς, Η καταδίωξη του Καϊπάν, Το μαγευτικό φορτίο, Ο λεπρός, Ο άνθρωπος με τα γυάλινα μάτια, Ο βασιλιάς των μελισσών).
 
ΕΚΔΟΣΕΙΣ TOΠΟΣ
 
Διονύση Χαριτόπουλου «Πειραιώτες». Μετά το «Εκ Πειραιώς», οι Πειραιώτες, μετά το λιμάνι, οι άνθρωποι και η ζωή τους.
 
Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ, «CONSUMED» (Προσωρινός τίτλος: Τελειωμένοι) Ένα προκλητικό βιβλίο, το παρθενικό μυθιστόρημα του γνωστού σκηνοθέτη.
 
Τζούντιθ Μπάτλερ-Αθηνάς Αθανασίου: «Απαλλοτρίωση». Δοκίμιο που περιγράφει τη σχέση όσων έχασαν τον τόπο τους, την ιδιότητα του πολίτη, τα υπάρχοντά τους και ευρύτερα την έννοια του ανήκειν.
 
Χρήστου Σωτηρακόπουλου, το Champions League.
 
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΟΔΟΣ ΠΑΝΟΣ
 
Γιώργου Χρονά, Προσωρινή μέθη, σε 300 αριθμημένα αντίτυπα.

Τζιοβάννι Βέργκα, Τέσσερεις νουβέλες, εισαγωγή-μετάφραση Ατζελίνα και Μαρία Ρόδη

Στάθη Παπασταθόπουλου, Τα Ιδεώδη του Διαφωτισμού και η Ελληνική Ανεξαρτησία. Επιδράσεις και αντιδράσεις.
 
Ραούλ Γκόμεζ Χαττίν: Ο ποιητής της μοναξιάς, εισαγωγή-μετάφραση-σημειώσεις Γιάννη Σουλιώτη.
 
Γιάννη Βασιλακάκου, Τα αμαρτύρητα του Βασίλη Βασιλικού, βιογραφία.
 
Σώτου Αλεξίου, Κάθε ρεκλάμα, Ιστορία και Ντάλια, νουβέλα.
 
Τζον Απτντάϊκ, Ποιήματα, εισαγωγή-μετάφραση Αριστείδη Τροχόπουλου.
 
Αλέξανδρου Στεργιόπουλου, 2 ½ (Δυόμιση), διηγήματα.
 
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ
 
Δημήτρη Στεφανάκη, Πώς η λογοτεχνία σού αλλάζει τη ζωή.

Έιμι Μορίν, 13 πράγματα που οι ψυχικά δυνατοί άνθρωποι δεν κάνουν.
 
Κρις Μπάρεζ-Μπράουν, Ζήσε ελεύθερα! Αγάπησε τη δουλειά σου, αγάπησε τη ζωή σου.
 
Βαλέριο Μάσιμο Μάνφρεντι, Τα θαύματα του αρχαίου κόσμου.
 
Ραφαέλ Σανταντρέου, Η τέχνη της ευτυχισμένης ζωής.
 
Γιώργου Πιντέρη, Πού είναι οι άντρες;
 
Άλεν Μπάντιου, Γιατί ο Όμηρος έχει σημασία.
 
Σόφι Τζάκσον, Βελούδινη σάρκα.
 
Κάριν Σλότερ, Συντριβή.
 
Δήμητρας Μανθεάκη, Ο θρόνος της ευτυχίας.
 
Έφης Βενιανάκη, Σε ακανόνιστο ρεύμα.
 
Σόφης Θεοδωρίδου, Τα χρόνια της χαμένης αθωότητας.
 
Πολ Τζόνσον, Εγκλήματα θεών.
 
Βερόνικα Ροθ, Τέσσερα.
 
Έλενας Αρτζανίδου, Ψηλά τα χέρια.
 
Παναγιώτη Τσιρίδη, Ένα τυχερό αγόρι.
 
Σοφίας Βόικου, Ψίθυροι του βαρδάρη.
 
Δήμητρας Ιωάννου, Βαλεντίνα, η γητεύτρα των Αθηνών.
 
Κώστιας Κοντολέων, Μέσα απ' τις ζωές των άλλων.
 
Ισμήνης Μπαρακλή, Το μυστικό της πεταλούδας.
 
Γιάννη Καλπούζου, Ιμαρέτ2 - Φάρσες, πόλεμος και όνειρα.
 
Ιζαμπέλ Αλιέντε, Ο Ιάπωνας εραστής.
 
K. Mαρδάς (ΑΜΠΕ)
Powered by TUODY Software