Πέθανε ο μεγάλος γλύπτης Γιώργος Λάππας

Πέθανε ο μεγάλος γλύπτης Γιώργος Λάππας
Πέθανε αιφνίδια, στα 66 του χρόνια, o μεγάλος γλύπτης Γιώργος Λάππας, στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός" όπου νοσηλευόταν με κρίση παγκρεατίτιδας.
 
Ο Γιώργος Λάππας γεννήθηκε στο Κάιρο το 1950. Σπούδασε κλινική ψυχολογία και εργάστηκε εθελοντικά σε ψυχιατρεία στο Όρεγκον και την Καλιφόρνια. Με υποτροφία που πήρε, ερεύνησε τη γλυπτική των ινδικών ναών.

Παρακολούθησε μαθήματα αρχιτεκτονικής στο Λονδίνο και στη συνέχεια μπήκε στην ΑΣΚΤ της Αθήνας, όπου σπούδασε γλυπτική με καθηγητές τον Γ. Παππά και τον Γ. Νικολαΐδη. Μετά τις σπουδές του στην Αθήνα πήγε στην Σχολή Καλών Τεχνών του Παρισιού. Από το 1992 δίδασκε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα.

Έχει πραγματοποιήσει πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές.

«Ο Γιώργος Λάππας, κορυφαίος Έλληνας γλύπτης και καθηγητής στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, οραματιστής δημιουργός και με έντονη διάθεση έρευνας και πειραματισμού, συνέβαλε στην ανάπτυξη της σύγχρονης γλυπτικής τέχνης», δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς, πληροφορούμενος την είδηση του θανάτου τού Γιώργου Λάππα.
 
Ο υπουργός Πολιτισμού στη δήλωση του εκφράζει επίσης «θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του γλύπτη» και «τις ευχαριστίες όλων μας για την προσφορά του στην πολιτιστική και πνευματική ζωή του τόπου μας».
Powered by TUODY Software