Ηράκλειο: Εγκαίνια της έκθεσης Γιώργου Θ. Γεωργιάδη

Ηράκλειο: Εγκαίνια της έκθεσης Γιώργου Θ. Γεωργιάδη
Την Τρίτη, 12 Απριλίου 2016 στις 20:00 το βράδυ, στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο θα εγκαινιασθεί η έκθεση ζωγραφικής με έργα του αξέχαστου ζωγράφου Γιώργου Θωμά Γεωργιάδη με τίτλο: «Ομορφιά και αλήθεια. Ζωγραφίζοντας κλασικά, αυστηρά και απλά».

Πρόκειται για την αναδρομική εικαστική συνεργασία και συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, του δήμου Ηρακλείου, του δήμου Χανίων, και της Πινακοθήκης Χανίων, Βασιλικής Αγ. Μάρκου, στους δυο αείμνηστους κορυφαίους Κρητικούς ζωγράφους Γιώργου Θωμά Γεωργιάδη και Γιώργου Κουνάλη.

Ήδη στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων, στις 6 Απριλίου, εγκαινιάστηκε από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη η έκθεση: «Γιώργος Κουνάλης: Στην τέχνη όπως και στην ζωή». Η έκθεση «Κουνάλη» θα μεταφερθεί εξάλλου στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου, όπως και η έκθεση «Γεωργιάδη» στην Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων.

Οι επιμελητές της αναδρομικής έκθεσης Γεωργιάδη, Δρ. Κωνσταντίνος Β. Πρώιμος και Μανόλης Καρτεράκης, επισημαίνουν ότι ο Γιώργος Θωμά Γεωργιάδης ήταν ένας σπουδαίος ζωγράφος αλλά και ένας ιδιαίτερα ανήσυχος καλλιτέχνης. Παρήγαγε πλούσιο έργο που εξερεύνησε όλα τα είδη της ζωγραφικής: τοπία, εσωτερικά, νεκρές φύσεις, πορτρέτα, γυμνά και αλληγορικά θέματα.

Έχοντας μια μακρά θητεία στο εξωτερικό και στην Αθήνα, επέστρεψε στη γενέτειρά του πόλη, το Ηράκλειο, όπου συνέχισε την τέχνη του με σεμνότητα και ήθος αλλά πάντα με πάθος και συγκίνηση. Kέρδισε την αναγνώριση, τον σεβασμό και την αγάπη των συμπολιτών του τόσο ως δημιουργός όσο και ως δάσκαλος. 'Ανθρωπος πολυσχιδής, υπήρξε ταλαντούχος μουσικός, σκηνογράφος και συγγραφέας θεατρικών έργων που πλούτισε με την παρουσία του τον εικαστικό κόσμο της πόλης του.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software