Η ΕΡΤ ενισχύει με 5 εκατ. τον ελληνικό κινηματογράφο

Η ΕΡΤ ενισχύει με 5 εκατ. τον ελληνικό κινηματογράφο
Την κινηματογραφική πολιτική της ΕΡΤ παρουσίασε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Α.Ε., Λάμπης Ταγματάρχης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο του 57ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
 
Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, ανέφερε ότι το 2016 διατίθενται περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ για την ενίσχυση της οπτικοακουστικής βιομηχανίας της χώρας.

Επίσης, συμπλήρωσε ο Λ. Ταγματάρχης, «η αρμόδια επιτροπή του 1,5%, έπειτα από μία τεράστια προσπάθεια κατάφερε να δοθούν αυτά τα χρήματα στους δημιουργούς του Ελληνικού Κινηματογράφου: 22 ταινίες με 1,5 εκ. ευρώ στην α΄ φάση, 23 ταινίες με 1,9 εκ. ευρώ στη β΄ φάση, 3,4 εκ. ευρώ συνολικά, ενώ απομένει και 1,3 εκ. ευρώ έως το τέλος του 2016».

«Ευελπιστούμε τα νούμερα αυτά να αυξηθούν το 2017» δήλωσε ο Λάμπης Ταγματάρχης.
 
Επίσης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, αναφέρθηκε στην πολιτική της για το μικροφίλμ ντοκιμαντέρ, καθώς και στους εκτελεστές παραγωγούς της τηλεόρασης. Όπως είπε, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ τον τελευταίο ενάμισι χρόνο έχει εκδώσει αποφάσεις για 47 εκπομπές, που έχουν συνολικά 750 επεισόδια με μέση διάρκεια κάθε επεισοδίου τα 35 λεπτά. Το συνολικό ποσό που έχει διατεθεί για την ενίσχυση αυτού του κομματιού της οπτικοακουστικής βιομηχανίας, είναι 4.611.000 ευρώ, με μέση τιμή ανά επεισόδιο τα 6.198 ευρώ.
 
Σε ό,τι αφορά στη συνεργασία της ΕΡΤ με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στο οποίο η ΕΡΤ είναι χορηγός με το ποσό των 17.000 ευρώ, ο Λ. Ταγματάρχης επισήμανε ότι για πρώτη φορά φέτος η ΕΡΤ θεσμοθετεί ένα νέο βραβείο, που θα απονεμηθεί σε μια ελληνική ταινία της ενότητας «Επίσημη Πρώτη» και θα συνοδεύεται από το ποσό των 3.000 ευρώ.
 
Τέλος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Ταγματάρχης διευκρίνισε ότι μέρος του ανταποδοτικού τέλους υπέρ της ΕΡΤ, πηγαίνει στο Ταμείο για το δημόσιο έλλειμμα, όπως προβλέπεται από τον σχετικό νόμο.
Powered by TUODY Software