Μύθοι του Κόσμου γίνονται τραγούδια για παιδιά

Μύθοι του Κόσμου γίνονται τραγούδια για παιδιά
Ο Νάρκισσος, η Καλλιστώ, ο Ταρζάν και οι καλλικάντζαροι... Μύθοι με φανταστικά πλάσματα από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο γίνονται τραγούδια για μια συναυλία ειδικά για παιδιά.

Το Ελληνικό Σχέδιο, με έντονο ενδιαφέρον για τη δημιουργία έργων για παιδιά, έχει προχωρήσει από το 2011 σε αναθέσεις σύνθεσης νέων έργων μεγάλης συμφωνικής φόρμας (συμφωνικά έργα, παραμύθια για αφηγητή και ορχήστρα εγχόρδων ή συμφωνική ορχήστρα, κύκλους τραγουδιών για φωνή και μικρό ορχηστρικό σύνολο).

Μέσα σε 5 χρόνια προέκυψαν οι Μύθοι του Αισώπου του Δημήτρη Παπαδημητρίου, 8 παραμύθια για αφηγητή και ορχήστρα των συνθετών Αχιλλέα Γουάστωρ, Κώστα Κριτσωτάκη, Νεφέλης Λιούτα, Δήμητρας Τρυπάνη και Τάσου Ρωσόπουλου.

Φέτος, ο κύκλος «Το Ελληνικό Τραγούδι» συναντιέται με την ιδέα δημιουργίας έργων για παιδιά. Στο πλαίσιο αυτό, Το Ελληνικό Σχέδιο συνεργάζεται με νέους δημιουργούς που αναδείχθηκαν από τους «Αγώνες Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού» για τη σύνθεση τραγουδιών, εμπλουτίζοντας έτσι, αυτό το ιδιαίτερο ρεπερτόριο.

Η μυθολογία από την Ελλάδα και χώρες όλου του κόσμου, με ξεχωριστές ιστορίες για φανταστικά και θρυλικά πλάσματα, γίνεται αφορμή για τη δημιουργία ενός ανθολογίου τουλάχιστον 20 νέων τραγουδιών.

Τα τραγούδια θα παρουσιαστούν σε δύο συναυλίες  με στοιχεία θεατρικής παράστασης. Συνθέτες και στιχουργοί με τα τραγούδια τους ζωντανεύουν τους μυθικούς ή θρυλικούς ήρωες. Τα τραγούδια παρουσιάζονται μέσα στον ιδιαίτερο σκηνικό χώρο που επιμελείται ο Ηλίας Καρελλάς.

Ο φανταστικός κόσμος στήνεται πάνω στο παιχνίδι  του φωτός και της σκιάς. Οι τεχνικές του θεάτρου σκιών συνδυάζονται με προβολές και «ντύνουν» τους μύθους όλης της ενότητας. Ο «παραμυθάς» με  μίτο λέξεων του Γιώργου Κοροπούλη ακροβατεί στον κόσμο των πλούσιων ήχων του μουσικού συνόλου, των σκιών και εικόνων του Ηλία Καρελλά παρέα με τον Νάρκισσο, την Πηνελόπη, το Γούλβερ το λυκάκι, τον θρυλικό Ταρζάν και τη χελώνα που κρατά στην πλάτη της ολόκληρο τον κόσμο, και όταν αφήνει τη σκηνή μεταμορφώνεται στον ηθοποιό Μανώλη Μαυροματάκη.

Ας περιπλανηθούμε τραγουδώντας κάποιους από  τους φανταστικούς κόσμους των μύθων της Ελλάδας και του κόσμου.
 
Καλλιτεχνική επιμέλεια Κύκλου: Δημήτρης Παπαδημητρίου, Ραλλού Βογιατζή, Κώστας Φασουλάς, Τάσος Ρωσόπουλος
Συνθέτες: Άγγελος Αγγέλου, Κωνσταντίνος Ευαγγελίδης, Χρυσόστομος Καραντωνίου, Νεφέλη Λιούτα, Ηλίας Μαυροσκούφης, Νίκος Παπαδογιώργος, Χρυσοβαλάντης Σωτηρίου, Φένια Χρήστου
Κείμενο αφήγησης: Γιώργος Κοροπούλης
Σκηνοθετική επιμέλεια-Σκηνογραφία: Ηλίας Καρελλάς
Αφηγητής: Μανώλης Μαυροματάκης

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
3 ΔΕΚ 2016 | 18:00
4 ΔΕΚ 2016 | 12:00 Κεντρική Σκηνή

Εισιτήρια
Early Bird: 7 €
Κανονικό: 12 €
Μειωμένο, Φίλος, Παιδικό, Μικρή Παρέα (5-9 άτομα): 8 €
Μεγάλη Παρέα (10+ άτομα), ΑΜΕΑ & Συνοδός ΑΜΕΑ,  Άνεργοι: 5 €

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software