Ξέθαψαν την σορό του Νταλί και πήραν DNA

Ξέθαψαν την σορό του Νταλί και πήραν DNA
Ιατροδικαστές και ειδικοί στην εγκληματολογική έρευνα ξέθαψαν την ταριχευμένη σορό του Σαλβαδόρ Νταλί και συνέλεξαν δείγματα DNA από τα νύχια, τα δόντια και τα κόκκαλά του, μια διαδικασία που κράτησε περίπου τέσσερις ώρες.

Αυτό συνέβη προκειμένου να διαπιστώσουν αν ο σουρεαλιστής Ισπανός καλλιτέχνης ήταν όντως ο πατέρας μιας 61χρονης σήμερα γυναίκας, όπως ισχυρίζεται η ίδια.

Η Μαρία Πιλάρ Άβελ,
που γεννήθηκε το 1956 στην πόλη Φιγκέρες της βόρειας Ισπανίας –την ιδιαίτερη πατρίδα του Νταλί – υποστηρίζει ότι η μητέρα της διατηρούσε δεσμό με τον ζωγράφο και προσπαθεί επί χρόνια να αποδείξει ότι είναι κόρη του. Είχε προσφύγει στα δικαστήρια ζητώντας να γίνει εξέταση DNA και δικαιώθηκε.

Αν αποδειχθεί ότι είναι κόρη του Νταλί θα δικαιούται ένα μέρος από την ακίνητη περιουσία του θανόντος καλλιτέχνη, που έχει περάσει στο ισπανικό κράτος.

Όταν πέθανε ο Νταλί το 1989, σε ηλικία 84 ετών, η σορός του ταριχεύτηκε από τον Ναρθίς Μπαρνταλέτ ο οποίος είπε στο πρακτορείο Reuters ότι είναι δυνατόν να εξαχθεί DNA αν και «υπάρχουν δυσκολίες επειδή η φορμαλδεΰδη που χρησιμοποιήθηκε μπορεί να έχει καταστρέψει τον πυρήνα των κυττάρων».

«Το να λάβουν τα δείγματα από τα δόντια, τα οστά, για να εξάγουν το DNA θα είναι εύκολο επειδή η σορός θα είναι σε σχετικά καλή κατάσταση», εξήγησε.

Ενδέχεται πάντως να περάσουν πολλές εβδομάδες μέχρι να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των εξετάσεων.


Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software