Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα της βρετανικής σειράς «Μικρή Τυμπανίστρια» στο Σούνιο

Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα της βρετανικής σειράς «Μικρή Τυμπανίστρια» στο Σούνιο

Ολοκληρώθηκαν στις 13:00, οι κινηματογραφικές λήψεις της σειράς του BBC «Μικρή Τυμπανίστρια», στο Σούνιο, σύμφωνα με την απόφαση της υπουργού Πολιτισμού και μετά τη γνωμοδότηση του ΚΑΣ.

Στις 7:00 ξεκίνησαν οι προετοιμασίες και στη συνέχεια το συνεργείο, με επικεφαλής τον σκηνοθέτη Παρκ Τσαν Γουκ και τους τους ηθοποιούς, ξεκίνησε τις κινηματογραφικές λήψεις. Η σειρά θα προβληθεί σε 80 τηλεοπτικά δίκτυα σε όλον τον κόσμο.

Η πρόσβαση των επισκεπτών στο μνημείο ήταν εφικτή σε όλη την διάρκεια των γυρισμάτων, ενώ σύμφωνα με τα ωράρια λειτουργίας ο αρχαιολογικός χώρος θα παραμείνει ανοιχτός για τους επισκέπτες έως τη δύση του ήλιου.


Υπενθυμίζεται ότι έπειτα από ένα μίνι-θρίλερ το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο  έδωσε τη Μεγάλη Τρίτη το «πράσινο φως» στην πραγματοποίηση κινηματογραφικών λήψεων στον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου στις 12 Απριλίου 2018.

Tο ΚΑΣ αρχικά είχε πει «όχι» με ψήφους 6 υπέρ και 7, επικαλούμενο τρεις παράγοντες –τη χρονική έκταση της κινηματογράφησης (από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα), τον μεγάλο αριθμό προσώπων και τον βαρύ εξοπλισμό– ότι θα δυσχέραιναν τη λειτουργία του αρχαιολογικού χώρου σε μια «περίοδο αιχμής» κατά την οποία καταφτάνουν εκατοντάδες επισκέπτες καθημερινά.

Από τα ξημερώματα ειδικά φορτηγά μετέφεραν μέχρι τους πρόποδες τον απαραίτητο για τα γυρίσματα εξοπλισμό: Βαλίτσες, κάμερες, ηχητικές εγκαταστάσεις, ρούχα, ενώ έστησαν και ειδικό σημείο για το μακιγιάζ των ηθοποιών, υπό τις οδηγίες του σκηνοθέτη του «Old Boy» Παρκ Τσαν Γουκ.

Συνεργείο, ηθοποιοί, τεχνικοί θα βρίσκονται μέχρι και το μεσημέρι στον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου, για να ολοκληρώσουν τα γυρίσματα του φιλμ, που είναι βασισμένο στο βιβλίο του Τζον Λε Καρέ.


Κρέτσος: Ο καλύτερος τρόπος προβολής της Ελλάδας

Πρόκειται για τον καλύτερο τρόπο προβολής της χώρας τόνισε στην ΕΡΤ ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης  Κρέτσος.

Το υπουργείο Πολιτισμού έχει ήδη εκπονήσει ένα σχέδιο νόμου που θα εξομαλύνει και θα απλοποιεί τις κινηματογραφικές διαδικασίες για την παραγωγή υλικού μέσα σε αρχαιολογικούς χώρους. Σύντομα η Ελλάδα θα είναι ένας film friendly προορισμός τόνισε ο κ. Κρέτσος.

Ένα σταθερό θεσμικό πλαίσιο που θα αφορά την κινηματογράφηση στους αρχαιολογικούς χώρους μπορεί να φέρει επενδύσεις και έσοδα για την ανάδειξη και την προστασία τους, συμπλήρωσε ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Πάντως στον ίδιο χώρο προγραμματίζεται άμεσα να γυριστεί και μια μεγάλη κινεζική παραγωγή.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software