Σχολή Κινηματογράφου και Οπτικοακουστικών Μέσων στη Δράμα

Σχολή Κινηματογράφου και Οπτικοακουστικών Μέσων στη Δράμα

Με στόχο την ίδρυση Σχολής Κινηματογράφου και Οπτικοακουστικών Μέσων στην πόλη της Δράμας, που θα στηρίξει και το σημαντικό πολιτιστικό θεσμό του διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους (ΦΤΜΜ), υπεγράφη σήμερα το μεσημέρι στο δημαρχείο της πόλης μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά, τον πρόεδρο του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου Βασίλη Καρδάση και τον δήμαρχο Δράμας Χριστόδουλο Μαμσάκο.

Ο κ. Παππάς, που βρίσκεται στην Δράμα από το πρωί της Κυριακής και είχε σειρά επαφών με παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και ανθρώπους του ΦΤΜΜ,  υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι σταθερός στόχος της Πολιτείας «είναι να στηρίξουμε την ελληνική Περιφέρεια και τους ανθρώπους της. Θεωρούμε πως στη νέα εποχή, η χώρα μας θα αναπτυχθεί μόνο αν αξιοποιήσουμε και ενισχύσουμε τα πλεονεκτήματα και τη δυναμική κάθε περιοχής. Και αυτό είναι κάτι κάνουμε ήδη».

Νωρίτερα, ο κ. Παππάς συνοδευόμενος από το δήμαρχο Δράμας επισκέφθηκε την παλιά καπναποθήκη Πορτοκάλογλου, στην οδό Περδίκα, στο κέντρο της πόλης όπου μετά την εκ βάθρων ανακατασκευή της θα στεγαστεί η Σχολή Κινηματογράφου και Οπτικοακουστικών Μέσων. Ο υπουργός επισήμανε ότι το υπουργείο θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες να στηρίξει χρηματοδοτικά αυτό το εγχείρημα ώστε όλοι μαζί να φτάσουν στον κοινό επιθυμητό στόχο. «Πρόκειται» είπε «για ένα σοβαρό και ευγενές εγχείρημα που απαιτεί την ενότητα δυνάμεων από την κυβέρνηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και την κοινότητα των οπτικοακουστικών παραγωγών και του κινηματογράφου. Πρόθεσή μας είναι αυτό το σύγχρονο κέντρο που θα δημιουργηθεί ν΄ αξιοποιηθεί από τους νέους ανθρώπους, να γίνει μια κοιτίδα πολιτισμού και εκπαίδευσης».

Στο «όνειρο της πόλης παίρνει σάρκα και οστά» αναφέρθηκε ο δήμαρχος Δράμας, Χριστόδουλος Μαμσάκος. «Η Σχολή Κινηματογράφου και Οπτικοακουστικών Μέσων, με τη συνεργασία του ΕΑΠ, και το Πρότυπο Ψηφιακό Κέντρο από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής αλλάζουν το πρόσωπο της πόλης, την αναβαθμίζουν. Η Δράμα, πλέον, γίνεται σημείο αναφοράς των κινηματογραφικών σπουδών διεθνώς και αναδεικνύεται σε πόλο έλξης για τον κόσμο της καλλιτεχνικής δημιουργίας και των τεχνών στην Ελλάδα, την Ευρώπη, τον κόσμο» δήλωσε ο δήμαρχος Δράμας.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, Βασίλης Καρδάσης, σημείωσε ότι «η Δράμα έχει ένα ασύγκριτο πλεονέκτημα, διαθέτει ένα ισχυρό brand name στη φιλοξενία του κινηματογράφου» και «εμείς θα εργαστούμε ώστε να το αξιοποιήσουμε και να το προωθήσουμε περαιτέρω». «Το ΕΑΠ ιδρύει παράρτημα του Πανεπιστημίου στη Δράμα, άμεσα διοργανώνει διεθνές συνέδριο κινηματογράφου και ξεκινά συνεργασία με δημιουργούς και ακαδημαϊκούς. Το εγχείρημά μας έχει προοπτική, στόχο και έμπνευση», προσέθεσε.

Τι περιλαμβάνει το μνημόνιο συνεργασίας

Το μνημόνιο συνεργασίας, που υπέγραψαν ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, ο δήμαρχος Δράμας, Χριστόδουλος Μαμσάκος και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, Βασίλης Καρδάσης, περιλαμβάνει:

- Την ίδρυση προγράμματος κινηματογραφικών σπουδών (προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα, στην ελληνική και αγγλική γλώσσα).

- Τη διοργάνωση κινηματογραφικών προβολών, συνεδρίων και εκθέσεων.

- Τη συνεργασία με ελληνικούς και ευρωπαϊκούς φορείς του τομέα των οπτικοακουστικών.

- Την προσπάθεια ανάδειξης της Δράμας ως διεθνούς κέντρου κινηματογράφου.

Powered by TUODY Software