Ντάμιεν Σαζέλ και Ράιαν Γκόσλινγκ (ως Νιλ Άρμστρονγκ), για δεύτερο Όσκαρ;

Ντάμιεν Σαζέλ και Ράιαν Γκόσλινγκ (ως Νιλ Άρμστρονγκ), για δεύτερο Όσκαρ;

Κάθισε στο τιμόνι του σκηνοθέτη ο Ντάμιεν Σαζέλ και οδήγησε τον Ράιαν Γκόσλινγκ σε υποψηφιότητα για Όσκαρ με το «La La Land». Θα τον οδηγήσει σε καινούργια διεκδίκηση με το «First Man», την ιστορία του Νιλ Άρμστρονγκ, του πρώτου ανθρώπου στη Σελήνη, που βγαίνει στις αίθουσες το φθινόπωρο;

Ο Άρμστρονγκ θα είναι ο Γκόσλινγκ και η Κλερ Φόι θα είναι η Τζάνετ Σίρον, η πρώτη σύζυγος του πρώτου ανθρώπου που πάτησε στο φεγγάρι.

«Ο Ράιαν κι εγώ λέγαμε την ιστορία ο ένας στον άλλον, μιας και είναι μια ιστορία για το φεγγάρι και την κουζίνα» είπε στο People o νεώτερος σε ηλικία σκηνοθέτης στην ιστορία της έβδομης τέχνης που βραβεύθηκε με Όσκαρ σκηνοθεσίας (με την πρώτη του ταινία, το «La La Land»).

«Αυτό σημαίνει ότι θέλουμε βασικά να πούμε την ιστορία ενός από τα πιο επικά επιτεύγματα στην ιστορία του ανθρώπινου είδους, αλλά να τη θεμελιώσουμε σε μεγάλο βαθμό στο προσωπικό, και στις λεπτομέρειες της καθημερινότητας» εξήγησε ο Ντάμιεν. «Το πώς ήταν να είσαι Νιλ και Τζάνετ εκείνη την περίοδο και να ζεις αυτού του τύπου τα υπεράνθρωπα γεγονότα».

Τώρα, για το πώς και ο Σαζέλ αποφάσισε να ξαναενώσει δυνάμεις με τον Γκόσλινγκ, η απάντηση που έδωσε είναι ότι είδε ομοιότητες μεταξύ του ηθοποιού και του ρόλου που καλείται να υποδυθεί.

«Ο Νιλ δεν ήταν άνθρωπος της επίδειξης. Πολλοί άλλοι αστροναύτες και πιλότοι εκείνης της εποχής ήταν αυτό που περιμένει κανείς: εξωστρεφείς. Ο Νιλ ήταν πολύ διαφορετικός. Ήταν ο πιο πνευματώδης, ο πιο ήσυχος, ο πιο εσωστρεφής, οι κουβέντες του ήταν λίγες, έκανε τη δουλειά και την έφερνε σε πέρας. Σ' όλο αυτό βλέπω ένα κομμάτι του Ράιαν και ο Ράιαν όμορφα το έπιασε» δήλωσε ο Ντάμιεν Σαζέλ.

Βασίλης Τσεκούρας

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software