"Σκληρό ροκ" στην Πάτρα για τους Rotting Christ- Θα γίνει τελικά η συναυλία;

"Σκληρό ροκ" στην Πάτρα για τους Rotting Christ- Θα γίνει τελικά η συναυλία;

Νέα τροπή στο θέμα της προγραμματισμένης για την Παρασκευή (15.03.2019) συναυλίας των Rotting Christ στην Πάτρα, η οποία αναβλήθηκε για "τεχνικούς λόγους", κι ενώ υπήρχαν αντιδράσεις για την εμφάνιση και τα τραγούδια του συγκροτήματος.

Όπως ανακοινώθηκε, ο δήμαρχος της Πάτρας, Κώστας Πελετίδης είχε συνάντηση με την εταιρεία παραγωγής του συγκροτήματος, για να εξεταστεί η νέα ημερομηνία της εμφάνισης του γκρουπ. 

Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι "ο δήμαρχος τους έκανε γνωστό ότι ο χώρος παραχωρείται σε όλους πλην της Χρυσής Αυγής. Όταν αποκατασταθεί η βλάβη και υπάρχουν οι προϋποθέσεις για διεξαγωγή συναυλιών, εφόσον υπάρχει αίτημα ο χώρος θα δοθεί".

Η επωνυμία του συγκροτήματος Rotting Christ («Σάπιος Χριστός») που επρόκειτο να δώσει συναυλία στην «Αίγλη» της Βέσο Μάρε, ήταν η αιτία που ερέθισε την Μητρόπολη Πατρών και άλλων εκκλησιαστικών οργανώσεων όπου ζήτησαν να μην δοθεί η άδεια για τη συναυλία των metal βετεράνων, γιατί το όνομα τους είναι αντίχριστο και προσβάλλουν τα θεία. Μάλιστα προσέφυγαν στον εισαγγελέα ζητώντας την ακύρωσή της. 

Η διοργανώτρια εταιρεία της συναυλίας με ανακοίνωσή του κάνει λόγο για "μεσαίωνα", και αναφέρει με δηλώσεις του στο thebest.gr ότι η πρώτη ενημέρωση που είχαν από το Δήμο της Πάτρας ήταν ότι η συναυλία τους δεν θα πραγματοποιηθεί με εντολή του Δημάρχου της Πάτρας, λόγω του περιεχομένου της.

"Ο καθόλα κομμουνιστικός Δήμος μας θεώρησε καλύτερο να αθετήσει τη συμφωνία του και να μας ενημερώσει δύο μέρες πριν την εκδήλωση και αφού είχαμε ήδη μπει σε αρκετά έξοδα ότι δεν μας παραχωρεί την αίθουσα. Είναι γεγονός ότι ζούμε μεσαιωνικές στιγμές….!" αναφέρει στην ανακοίνωσή της η διοργανώτρια εταιρεία.

Από την πλευρά του Δήμου ανακοινώθηκε ότι η ματαίωση της συναυλίας του συγκροτήματος Rotting Christ οφείλεται σε τεχνικά προβλήματα.

"Σε σχέση με τα αναγραφόμενα σε ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης περί «λογοκρισίας» κ.λπ. ενημερώνουμε ότι η συναυλία των Rotting Christ η οποία ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Μαρτίου στην αίθουσα «Αίγλη», δεν κατέστη δυνατόν να πραγματοποιηθεί, λόγω σοβαρών τεχνικών προβλημάτων. Αυτό γνωστοποιήθηκε  από τον Δήμο Πατρέων στην διοργανώτρια εταιρεία", αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

"Η Δημοτική Αρχή παραχώρησε και παραχωρεί δημοτικούς χώρους και διευκολύνει όλους τους φορείς, πολιτικούς, συνδικαλιστικούς, αθλητικούς κ.λπ., χωρίς διακρίσεις και αυτό θα συνεχίσει να κάνει. Δεν παραχωρούμε χώρους και δεν διευκολύνουμε με κανέναν τρόπο μόνο το ναζιστικό κόμμα της «Χρυσής Αυγής». 

Όσον αφορά τη συναυλία που έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο (16.03.2019), η διοργανώτρια εταιρία, έχει ενημερωθεί για το πρόβλημα και γίνονται προσπάθειες για την αποκατάσταση της βλάβης, προκειμένου να πραγματοποιηθεί." 

 


Με ανακοίνωσή του ο Γιάννης Αγγελάκας, ο οποίος είχε προγραμματίσει να δώσει συναυλία στην «Αίγλη» το Σάββατο, με βολές του κατά του Δήμου της Πάτρας, αναφέρει ότι αν δεν εμφανιστούν οι Rotting Christ, ούτε ο ίδιος θα εμφανιστεί.


 


Υπενθυμίζεται ότι το θέμα ξεκίνησε από τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Ανδρέα Νικολακόπουλο, που στηρίζεται από την Χρυσή Αυγή, ο οποίος επισκέφθηκε αρχικά τον Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο από τον οποίο ζήτησε να παρέμβει ώστε να μην γίνει η συναυλία.

Στην συνέχεια, ο χρυσαυγίτης υποψήφιος Περιφερειάρχης, μαζί με 4 ακόμα άτομα, κατέθεσε αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών ζητώντας να ματαιωθεί η εμφάνιση του συγκροτήματος επειδή όπως υποστηρίζουν προσβάλλει το θρησκευτικό αίσθημα των Χριστιανών. 

Πηγές: patrastimes.gr, thebest.gr

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software