Πέτρος Κουμπλής: Χωρίς θάρρος δε προχωράς στη ζωή...

Πέτρος Κουμπλής: Χωρίς θάρρος δε προχωράς στη ζωή...

της Μάρης Γαργαλιάνου

Γράφει βιβλία, θεατρικές παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους, σκηνοθετεί, παρουσιάζει τηλεοπτικές εκπομπές, μας κρατά καθημερινά συντροφιά μέσα από τον Red 96,3 και είναι πάντοτε ερωτευμένος. Με τη ζωή, τη γραφή, την Τέχνη, τη μουσική, τους ανθρώπους, τη Σοφία και... τη Μπρίλλη. 

Ο Πέτρος Κουμπλής δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι δημοσιογράφος, συγγραφέας, κάνει ραδιόφωνο χρόνια ολόκληρα, έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές παραγωγές, έχει επιμεληθεί και παρουσιάσει ενημερωτικά και ψυχαγωγικά προγράμματα (ALPHA, ΕΡΤ, ΣΚΑΪ) και... στο θρυλικό όπως μας λέει "Μένουμε Ελλάδα" της ΕΡΤ γνώρισε την αγάπη! Την υπέροχη Σοφία Κωνσταντινίδου (επίσης δημοσιογράφο) με την οποία και... "τόλμησε" να συνεργαστεί επαγγελματικά.

Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι τα επαγγελματικά δεν πρέπει να "μπλέκονται" με τα προσωπικά. Αλήθεια, ο Πέτρος τι μας λέει; Ποιο το νέο του επαγγελματικό βήμα με την αγαπημένη του και ποια η άποψή του περί ρίσκων στη ζωή;

Ο Πέτρος, πάντοτε ανθρώπινα, ζεστά και ειλικρινά απαντά χωρίς "κολλήματα" σε όλες τις ερωτήσεις μας μια προς μια. Διαβάστε τον σε μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στο nooz.gr...


Ερ: Συγγραφή, ραδιόφωνο, τηλεόραση, θέατρο, ταξίδια... Θα έλεγε κανείς ότι έχεις κατακτήσει το πολυπόθητο «Κάνε το χόμπι σου επάγγελμα» και το έχεις αναγάγει σε πραγματικότητα. Αλήθεια, αισθάνεσαι τυχερός; 

Απ: Αισθάνομαι τυχερός για την κάθε μέρα ξεχωριστά που βρίσκομαι στη ζωή, για το καθετί που μαθαίνω, για τον κάθε άνθρωπο που συναντώ, για όλα όσα νιώθω κι ονειρεύομαι. Μέσα σ’ όλα αυτά ενυπάρχει και το επαγγελματικό κομμάτι και κάνει πιο υποφερτές τις όποιες δυσκολίες, ή ματαιώσεις.     

Ερ: Πως μοιάζει η καθημερινότητα ενός ανθρώπου που αγαπάει τόσο όλα αυτά που κάνει; Ξέρεις ρωτάω, διότι το φαινόμενο είναι ολίγον τι σπάνιο!...

Απ: Η καθημερινότητά μου όταν δεν ταξιδεύω, ή δεν βρίσκομαι στο στούντιο για την εκπομπή μου, κάθε μεσημέρι 12.00-15.00 στον Red 96.3, ίσως μοιάζει με την καθημερινότητα πολλών άλλων ανθρώπων. Πληρώνω λογαριασμούς, αγχώνομαι, κάνω μικρές θυμωμένες σκέψεις, αγκαλιάζω σφιχτά εκείνους που αγαπάω, περπατώ άσκοπα τα βράδια στην πόλη, γράφω στον υπολογιστή, βλέπω ταινίες, πάω στο θέατρο, ψάχνω βιβλία και θέλω να πάω σ’ όλα τα εστιατόρια του κόσμου.

Αλλά πάντοτε μέσα στη μέρα μου δίνω χρόνο – που μοιάζει με μεγάλη αναίτια παύση για τους άλλους- που τον αφιερώνω στις ολοδικές μου σκέψεις. Ενίοτε αυτός ο χρόνος δημιουργείται σε βάρος του ύπνου, έχω περάσει πολλές, πάρα πολλές ξάγρυπνες νύχτες.   

Ερ: Ο Αλμπέρ Καμύ είχε πει πως «Tο να δημιουργείς σημαίνει επίσης να δίνεις μια μορφή στο πεπρωμένο σου». Το επιβεβαιώνεις;

Απ: Αυτά τα ωραία μου θυμίζω όταν τεμπελιάζω ατελείωτα. 

Ερ: Πως ήταν για σένα η εμπειρία του τηλεοπτικού "Love and Travel" με την αγαπημένη σου Σοφία (και τη Μπρίλη φυσικά!); Νομίζω για πρώτη φορά συνεργαστήκατε σε κάτι μαζί επαγγελματικά με τη Σοφία… 

Απ: Καταρχάς θαύμασα το πόσο καλή είναι στη δουλειά της η Σοφία, όταν συνεργαστήκαμε για πρώτη φορά στο θρυλικό πλέον “Μένουμε Ελλάδα”  της ΕΡΤ, τη μακροβιότερη ταξιδιωτική εκπομπή στην ελληνική τηλεόραση. Τότε ήμουν εγώ ο παρουσιαστής κι απ΄ την πλευρά της η Σοφία έκανε πολύ καλή δουλειά ως μέλος μιας εξαιρετικής δημοσιογραφικής ομάδας.  

Επειδή ήταν πολύ καλή κι όταν εμφανιζόταν on camera, αρχίσαμε να σκεφτόμαστε από τότε να παρουσιάσουμε οι δυο μας μια εκπομπή. Κι έτσι, μαζί δημιουργήσαμε ένα δικό μας concept, το “Love and Travel”, το οποίο αγκάλιασε αμέσως και ο Alpha και το τηλεοπτικό κοινό.  

Εμείς κάναμε αυτό ακριβώς που κάνουμε στη δική μας ζωή, δηλαδή να ταξιδεύουμε και να προσπαθούμε να εξελιχθούμε ως άνθρωποι μέσα απ’ τα ταξίδια, γιατί όντως το ταξίδι είναι ένα μεγάλο διαρκές σχολείο.  

Στην εκπομπή, η οποία άνοιξε τον δρόμο για τα travel couples και στην ελληνική τηλεόραση, βλέπει κανείς τη Σοφία και τον Πέτρο, όπως ακριβώς  είμαστε όταν ταξιδεύουμε και χωρίς κάμερες (απλώς σ’ όλο αυτό ήρθε να προστεθεί  η υψηλού επιπέδου συνεισφορά των  συνεργατών μας και η απίστευτη προσπάθεια/υπερ-κόπωση που απαιτεί ένα “χειροποίητο” τηλεοπτικό πρόγραμμα), εμείς κάναμε την έρευνα, τη μουσική επιμέλεια, γράφαμε το σενάριο, παρουσιάζαμε κτλ.  


Ερ: Πολλοί λένε πως «δεν πρέπει να μπλέκεις τα προσωπικά με τα επαγγελματικά»… Η Σοφία και ο Πέτρος είναι η εξαίρεση στον κανόνα;

Απ: Πολλοί λένε πολλά, όλος ο πλανήτης είναι γεμάτος με πολλούς που λένε πολλά. Κι απ’ την τόση πολλή φλυαρία και την επιπόλαιη αυστηρή αυθεντία μοιάζει μπερδεμένος αυτός ο κόσμος. Δεν υπάρχει τέτοιος κανόνας. Επομένως ούτε εξαιρέσεις. Πολύ απλά, γιατί κάθε σχέση είναι ένα τελείως διαφορετικό σύμπαν. Ένας καινούργιος κόσμος που γεννιέται μέσα απ΄ την συνάντηση δυο ανθρώπων. 

Ερ: Το digital ταξιδιωτικό σας παιδί «We love to travel» είναι προ των πυλών. Μίλησέ μας λίγο γι’ αυτό… 

Απ: Φυσική συνέχεια της τηλεοπτικής εκπομπής είναι η digital ταξιδιωτική πλατφόρμα, που βγαίνει στον αέρα σε λίγες μέρες, με τίτλο Το We Love 2 Travel. Με την ίδια χαρά κι ευγνωμοσύνη που νιώθουμε κάθε φορά που καταφέρνουμε να ταξιδέψουμε, προσπαθούμε κι εμείς να εμπνεύσουμε τους αναγνώστες/θεατές μας να ονειρευτούν, να σχεδιάσουν, να δημιουργήσουν τις επόμενες αναμνήσεις τους.

Προτείνουμε weekends, 3ήμερα, έξυπνες εκδρομές, κρυφά διαμάντια και μυστικά κάθε προορισμού σ’ Ελλάδα κι εξωτερικό. Όλα πάντοτε με χιούμορ και φωτεινή διάθεση. Έχουμε αμέτρητους φίλους και γνωστούς σε κάθε γωνιά της χώρας (και της Ευρώπης τολμώ να πω…), που μας προσκαλούν, μας προτείνουν κι έτσι όπου και να βρεθούμε νιώθουμε σαν ντόπιοι κι αυτό κάνει την ταξιδιωτική εμπειρία τελείως διαφορετική. 


Ερ: Σε τι είναι αυτό που θα διαφέρει από τα υπόλοιπα ταξιδιωτικά site αντίστοιχου ίσως ύφους;

Απ: Γράφουμε και παρουσιάζουμε ό,τι ακριβώς ζούμε εμείς στα ταξίδια μας, είναι ένα καθαρά βιωματικό project, όπως ακριβώς το χρειαζόμασταν κι εμείς οι ίδιοι ως ταξιδιώτες. Δεν έχουμε αμέτρητες λίστες με δεκάδες ξενοδοχεία, εστιατόρια και δραστηριότητες. Σταχυολογούμε και παρουσιάζουμε όσα επιλέγουμε και ζούμε εμείς. Κάθε θέμα, κάθε προορισμός έχει μια ‘χειροποίητη‘ μοναδικότητα. 

Ερ: Το να ξεκινάς να «χτίσεις» κάτι δικό σου από το μηδέν είναι πρόκληση, αλλά έχει και ρίσκο. Τι έχεις να πεις σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που είναι ένα βήμα πριν το πάρουν μα διστάζουν;

Απ: Χωρίς θάρρος δε προχωράς στη ζωή. Θα μείνεις με τις σκέψεις σου κλειδωμένες σ’ ένα συρτάρι ή σ’ έναν κουρασμένο νου. Δεν έχουν νόημα οι ευχάριστες, δημιουργικές σκέψεις αν δεν παλέψεις να τις ξε-γεννήσεις και να ανθίσουν στα χέρια σου.

...

Ερ: Χάρισέ μας ένα προσωπικό σου μότο που σε κινητοποιεί για να συνεχίζεις και να… παίρνεις τα ρίσκα σου!

Απ: Σ’ αγαπάω. 
 

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software