Πέθανε η ηθοποιός Τζίνα Βούλγαρη

Πέθανε η ηθοποιός Τζίνα Βούλγαρη

Η ηθοποιός του μουσικού θεάτρου Τζίνα Βούλγαρη, η οποία συμμετείχε και σε αρκετές ελληνικές ταινίες  τη δεκαετία του ΄60, πέθανε σε ηλικία 80 ετών. Η κηδεία της θα γίνει το Σάββατο, στις 11 το πρωί, στο Κοιμητήριο της Γλυφάδας.

Γεννημένη στην Αθήνα το 1939, εμφανίστηκε αρχικά ως τραγουδίστρια στην Αίγλη Ζαππείου, στο Γκρην Παρκ της οδού Μαυρομματαίων και στο Άλσος του Πεδίου Άρεως με τον κονφερανσιέ - ηθοποιό τον Γιώργο Οικονομίδη.

Απέκτησε άδεια άσκησης επαγγέλματος ηθοποιού ως εξαιρετικό ταλέντο. Συνεργάστηκε με πολλούς πρωταγωνιστές της μουσικής σκηνής (Ορέστη Μακρή, Σπεράντζα Βρανά, Βέμπο κ. ά.). Τα τελευταία χρόνια της σταδιοδρομίας της εργάστηκε κυρίως ως τραγουδίστρια σε πολλά νυχτερινά κέντρα της Αθήνας. Διέκοψε τις εμφανίσεις της περί το 1985. Ήταν παντρεμένη με τον Πέτρο Πανταζή.

Φιλμογραφία

  • «Ο πεθερόπληκτος» (1968)
  • «Η γόησσα» (1967)
  • «Ένας απένταρος λεφτάς» (1967)
  • «Ο Μελέτης στην Άμεσο Δράση» (1966)
  • «Χωρίσαμε ένα δειλινό» (1966)
  • «Γλυκειά, γλυκειά μου αγάπη» (1965)
  • «Το κάθαρμα» (1963)
  • «Μην είδατε τον Παναή; / Καταζητείται ο Βέγγος» (1962)
  • «Μετά την αμαρτία» (1960)

Η Ντόρα Ντούμα το βράδυ της Τετάρτης ανακοίνωσε τον χαμό της συναδέλφου της στο facebook.

«Μόλις μας ειδοποίησαν ότι έφυγε από την ζωή μια καλή φίλη και συνάδελφος η Τζίνα Βούλγαρη η οποία τον τελευταίο καιρό νοσηλευόταν στην εντατική. Τζίνα μας καλό ταξίδι».

Ενώ και ο Σπύρος Μπιμπίλας αναφέρθηκε στον χαμό της ηθοποιού και ενημέρωσε για την ημέρα και ώρα της κηδείας της με μήνυμα στη σελίδα του στο facebook.

«Μια αγαπημένη παλιά ηθοποιός .ΤΖΙΝΑ ΒΟΥΛΓΑΡΗ..μια πανέμορφη γυναίκα κι ένας γλυκός άνθρωπος εφυγε…. Αντίο γλυκιά μας Τζινα….Ποτε δεν θα ξεχάσω τις ευχές που ποτέ δεν παρέλειψες να μου δίνεις κάθε πρώτη του μηνός με τόση αγάπη… 11 το πρωί του Σάββατου την αποχαιρετάμε από το Νέο Κοιμητήριο Γλυφάδας».

Powered by TUODY Software