Πέθανε ο τραγουδοποιός της αμερικάνικης indie rock Daniel Johnston

Πέθανε ο τραγουδοποιός της αμερικάνικης indie rock Daniel Johnston

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 58 ετών άφησε ο o τραγουδοποιός της αμερικανικής indie rock, Daniel Johnston.

Ο θάνατος του τραγουδιστή οφείλεται σε καρδιακή προσβολή που έπαθε στο σπίτι του στο Χιούστον. Είχε για καιρό σοβαρά προβλήματα υγείας, μεταξύ των οποίων νεφρική δυσλειτουργία και καρδιακή ανεπάρκεια.

Τη δυσάρεστη είδηση επιβεβαίωσε ο πρώην μάνατζερ του, Jeff Tartakov. «Ο Daniel ήταν τραγουδιστής, τραγουδοποιός, καλλιτέχνης και φίλος. Αν και αγωνίστηκε με θέματα ψυχικής υγείας για μεγάλο μέρος της ενήλικης ζωής του, νίκησε την ασθένειά του μέσω της τέχνης και των τραγουδιών του», αναφέρει η ανακοίνωση της οικογένειάς του. «Ενέπνευσε αμέτρητους φανς, καλλιτέχνες και τραγουδοποιούς με το μήνυμά του ότι δεν έχει σημασία πόσο σκοτεινή είναι η μέρα που "ο ήλιος λάμπει πάνω μου" γιατί "η αληθινή αγάπη θα σε βρει στο τέλος"». 

Πολλοί καλλιτέχνες έσπευσαν να αποχαιρετήσουν τον Daniel Johnston μέσω των social media. Ανάμεσα σε αυτούς οι Beck, Judd Apatow και Ezra Furman ενώ ο ηθοποιός Elijah Wood έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter: «Τι ευγενικός, όμορφος θησαυρός. Τόσο λυπηρό που μας άφησε».

Ο Johnston είχε ανακοινώσει ότι αποσύρεται από τα μουσικά πράγματα το 2017, επικαλούμενος ζητήματα υγείας. Τελευταία του δισκογραφική εμφάνιση ήταν το άλμπουμ «Beam Me Up!» (2010).

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software