Ακουαρέλα του Χίτλερ δημοπρατείται για 60.000$

Ακουαρέλα του Χίτλερ δημοπρατείται για 60.000$
Μια υδατογραφία ζωγραφισμένη από τον Αδόλφο Χίτλερ στα νιάτα του θα τεθεί σε δημοπρασία στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας, με αρχική τιμή 60.000$, και αναμένεται να εκδηλωθεί έντονο ενδιαφέρον για την απόκτησή της.

Ο Χίτλερ την ζωγράφισε το 1914 και τιτλοφορείται «Δημοτολόγιο και παλιό Δημαρχείο του Μονάχου» και ανήκε σε δυο γερμανίδες αδελφές που επιθυμούν να παραμείνουν ανώνυμες. Είναι γνωστό ότι ο ηγέτης του Γ’ Ράιχ προσπάθησε να κερδίσει το ψωμί του ως καλλιτέχνης στις αρχές της δεκαετίας του ’20 και ζωγράφισε περίπου 2000 έργα, με πενιχρή καλλιτεχνική επιτυχία όμως.

Η Καθρίν Βάιντλερ, υπεύθυνη δημοπρασιών του Οίκου Βάιντλερ, είπε στο Ρόιτερς ότι η ζήτηση για τον πίνακα είναι ιδιαίτερα υψηλή από υποψήφιους αγοραστές στην Αμερική, την Ιαπωνία και την Ασία.

Ο Οίκος Βάιντλερ έχει βγάλει σε δημοπρασία άλλα πέντε ζωγραφικά έργα του Χίτλερ, που αγοράστηκαν μεταξύ 6000 και 100000 δολάρια.

Ο Χίτλερ γράφει στο «Ο αγών μου» (Mein Kampf) ότι οι ελπίδες του να γίνει ζωγράφος έσβησαν με την πάροδο των χρόνων καθώς η Ακαδημία Καλών Τεχνών της Βιέννης τον απέρριπτε κατ’ εξακολούθηση. Με τα γνωστά αποτελέσματα για την ανθρωπότητα βέβαια…

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software