Πέθανε ο πρώην μάνατζερ των Sex Pistols

Πέθανε ο πρώην μάνατζερ των Sex Pistols
Ο "πατέρας του πανκ", ο πρώην μάνατζερ του βρετανικού συγκροτήματος Sex Pistols, Μάλκολμ Μακλάρεν, πέθανε μετά από σύντομη μάχη με τον καρκίνο, σε ηλικία 64 ετών, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του, Λες Μολόι.

"Πήγαινε καλά" αλλά η υγεία του επιδεινώθηκε ξαφνικά, είπε ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι η οικογένεια του Μακλάρεν "κατέρρευσε" με την είδηση του θανάτου του.

Σύμφωνα με την τελευταία σύντροφό του, Γιανγκ Κιμ, ο 64χρονος μάνατζερ πέθανε σε νοσοκομείο της Ελβετίας όπου νοσηλευόταν αφού είχε διαγνωστεί ότι έπασχε από μεσοθηλίωμα, ένα σπάνιο τύπο καρκίνου.

Ο Μάλκολμ Μακλάρεν γεννήθηκε το 1946 στο Λονδίνο και θεωρείται από πολλούς ως ο "πατέρας" του πανκ αφού ήταν από τους πρώτους που αναγνώρισαν και προώθησαν το νέο μουσικό είδος μανατζάροντας συγκροτήματα όπως αυτά των Sex Pistols και των New York Dolls.

Ηχογράφησε επίσης και δικούς του δίσκους, όπως τον επιτυχημένο Double Dutch το 1983. Πριν από μερικά χρόνια κατέβηκε στις εκλογές διεκδικώντας το δήμο του Λονδίνου, όμως τελικά απέσυρε την υποψηφιότητά του.

Είχε αποκτήσει ένα γιο, τον Τζόζεφ, από την πρώην σύντροφό του, τη γνωστή σχεδιάστρια μόδας Βίβιαν Γουέστγουντ.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software