Περιβαλλον

ΕΕ: Η Ευρώπη να γίνει κλιματικά ουδέτερη έως το 2050

Τον στόχο η Ευρώπη να μειώσει στο μηδέν ως το 2050 τις εκπομπές αερίων θα συζητήσουν την επόμενη εβδομάδα οι χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου και η υπερθέρμανση του πλανήτη, σύμφωνα με προσχέδιο των συμπερασμάτων της συνόδου κορυφής που αποκαλύφθηκε τη Δευτέρα και μοιάζει να αναγγέλλεται σκληρές συγκρούσεις ανάμεσά τους.

Κλιματική αλλαγή: Η άνοδος της θερμοκρασίας αυξάνει τη συχνότητα των τοκετών πριν την ώρα τους

Η άνοδος της θερμοκρασίας εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, έχει και μια παραγνωρισμένη επίπτωση, καθώς αυξάνει τη συχνότητα των τοκετών που γίνονται πριν την ώρα τους, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα.

Περιβάλλον ώρα μηδέν: Νεκρή φάλαινα είχε στο στομάχι της 100 κιλά σκουπίδια [video] [pics]

Μια φάλαινα φυσητήρας, η οποία πέθανε αφού ξεβράστηκε στη Νήσο Χάρις της Σκωτίας, είχε μέσα στο στομάχι της "μια μπάλα απορριμμάτων" βάρους 100 κιλών, αναφέρει το BBC.

Μητσοτάκης για το Κλίμα: Η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα [video]

Πρόκληση αλλά και μοναδική ευκαιρία για την αντιμετώπιση μιας «απειλής παγκόσμιας κλίμακας» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την «απεξάρτηση των οικονομιών μας από τον άνθρακα» η οποία «απαιτεί την καθολική αναδιάρθρωσή τους», κατά την παρέμβαση του στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα στη Μαδρίτη.

"Δάρδανος" και "Ιόλαος": Οι μυθικοί ήρωες που θα μας "σώσουν" από πλημμύρες και φωτιές [video]

Την παρουσίαση δύο σχεδίων για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων και δασικών πυρκαγιών με τις κωδικές ονομασίες "Δάρδανος" και "Ιόλαος", έκανε ο διευθυντής Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, Φοίβος Θεοδώρου, παρουσία του κυβερνητικού εκπροσώπου και του γγ Πολιτικής Προστασίας.

Κλιματική κρίση: Ο πλανήτης καταστρέφεται κι είμαστε ακόμα στην αρχή [video]

Ρεκόρ ζέστης, αύξηση των φυσικών καταστροφών, λιώσιμο των πάγων: οι αποδείξεις των καταστροφικών συνεπειών της ανθρώπινης δραστηριότητας στον πλανήτη πολλαπλασιάζονται, καθιστώντας πιο επιτακτική από ποτέ την ανάγκη η παγκόσμια κοινότητα να δράσει, κυρίως κατά της κλιματικής απορρύθμισης.

Πολιτική προστασία: Δάρδανος και Ιόλαος ονομάζονται τα νέα σχέδια για πλημμύρες και φωτιές

Δύο πολυσέλιδα σχέδια με τις ονομασίες Δάρδανος και Ιόλαος εκπόνησε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και ο γενικός γραμματέας Νίκος Χαρδαλιάς για την πρόληψη την αντιμετώπιση και τη διαχείριση των συνεπειών μιας πλημμύρας ή μιας δασικής πυρκαγιάς

Ευρωβουλή: Όχι από 4 ευρωβουλευτές της Ν.Δ σε ψήφισμα για το περιβάλλον

Ευρωβουλή: Απείχαν ή καταψήφισαν οι Αννα Ασημακοπούλου, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, η Ελίζα Βόζενμπεργκ και ο Γιώργος Κύρτσος πρόταση για την «Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για το κλίμα και το περιβάλλον».

ΓΓ του ΟΗΕ: Η Ανθρωπότητα να σταματήσει τον "πόλεμο εναντίον της φύσης"

Η Ανθρωπότητα πρέπει να θέσει τέρμα στον «πόλεμο που διεξάγει εναντίον της φύσης», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών σήμερα, παραμονή της έναρξης της διάσκεψης του ΟΗΕ για το κλίμα (COP25) στη Μαδρίτη, παραθέτοντας τις καταστροφικές επιπτώσεις της κλιματικής απορρύθμισης.

Powered by TUODY Software