Breaking Nooz

Κεϊκ με κακάο, ένας διπλός πειρασμός

Κεϊκ με κακάο, ένας διπλός πειρασμός
Γλυκιά αμαρτία που δεν μπορείς να αντισταθείς στον πειρασμό. Και όταν το έχετε φτιάξει εσείς τότε ο πειρασμός είναι διπλός.

Υλικά:

1/2 κιλό ζάχαρη
270 ML Γάλα
3 βανίλιες
4 αυγά
1 πρέζα αλάτι
1 μαργαρίνη 250 γραμμάρια
1 φαρίνα
2 κουταλιές της σούπας κακάο
2 γαρύφαλλα ολόκληρα

Εκτέλεση συνταγής:

1. Ζεσταίνουμε το γάλα με τα γαρύφαλλα, χωρίς να πάρει βράση το γάλα.

2. Αφήνουμε το γάλα να κρυώσει και να έλθει σε θερμοκρασία δωματίου και αφαιρούμε τα γαρύφαλλα.

3. Βάζουμε στο μπολ που είναι οι κρόκοι το γάλα και ανακατεύουμε να γίνουν ένα.

4. Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και τα 3/4 της ζάχαρης στο μείγμα με τους κρόκους και το γάλα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει ή ζάχαρη.

5. Προσθέτουμε στο ίδιο μείγμα όλη την Φαρίνα και τις βανίλιες και μετά το ανακατεύουμε καλά.

6. Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια με το αλάτι να γίνουν μαρέγκα (η μαρέγκα για να είναι εντάξει, θα πρέπει όταν τον κάδο του mixer τον γυρίσουμε ανάποδα η μαρέγκα να μην πέσει. Αλλά να μείνει μέσα στον κάδο).

7.  Διαχωρίζουμε το μισό μείγμα, αυγά- φαρίνα κλπ, σε άλλο μπολ. Προσθέτουμε τις 2 κουταλιές κακάο, και την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη και το μείγμα να γίνει ένα.

8. Ρίχνουμε την μισή μαρέγκα στο ένα μείγμα και την μισή στο άλλο, και ανακατεύουμε να αφρατέψουν καλά και τα δύο.

9. Βουτυρώνουμε ένα ταψί μεσαίων διαστάσεων και ρίχνουμε λίγο από το ένα μείγμα, και μετά από το άλλο εναλλάξ μέχρι να τελειώσουν και τα δύο μείγματα.

10. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 Βαθμούς με αέρα και ψήνουμε για 15 λεπτά, στην μεσαία θέση του φούρνου το ταψί.

11. Κατεβάζουμε την θερμοκρασία του φούρνου στους 140 -150 και αφήνουμε να ψηθεί για 45 λεπτά με 1 ώρα (Για να είστε σίγουροι ότι έχει ψηθεί βυθίζεται μία οδοντοφλυφίδα. Εάν όταν την αφαιρέσετε είναι στεγνή είναι εντάξει).

12. Αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε μερίδες. Γαρνίρουμε το πιάτο με σιρόπι σοκολάτας - φράουλας ή ότι εσείς θέλετε.

Καλή Επιτυχία.

Το Μυστικό του chef:

Για να φουσκώσει ομοιόμορφα και να μην κάνει στην μέση βουνό, με ένα μαχαιράκι όταν έχετε βάλει το μείγμα στο ταψί, Κάνετε μία τρύπα. Εάν ξανακαλυφθεί δεν πειράζει θα έχει φύγει ο αέρας από μέσα.

Μία συνταγή του σεφ Σπύρου Γιαννιώτη

Powered by TUODY Software