Μπακαλιάρος σκορδαλιά, τον θέλει η παράδοση

Μπακαλιάρος σκορδαλιά, τον θέλει η παράδοση
Η παράδοση θέλει την 25η Μαρτίου να τρώμε μπακαλιάρο με σκορδαλιά. Φτιάξτε τον μπακαλιάρο με κουρκούτι και Απολαύστε τον με σκορδαλιά.

Μερίδες: 6
Κόστος: 10-12 ευρώ.

Υλικά.


1. Φύλλο Μπακαλιάρο Παστό
2. Φλιτζάνια Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1  Κουτάκι Μπίρα
1 Αυγό
Πιπέρι - ελάχιστο Αλάτι
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Μπακαλιάρος:

Πλένουμε τον μπακαλιάρο για να φύγει το πολύ αλάτι.

Κόβουμε 6 κομμάτια το φύλλο του μπακαλιάρου.

τον βάζουμε σε άφθονο νερό για να ξαλμυρίσει για 24 ώρες.

Εάν τα κομμάτια είναι χοντρά, χρειάζεται παραπάνω από 24 ώρες. Αλλάζουμε συχνά το νερό.

Όταν είναι έτοιμος, τον στραγγίζουμε και τον σκουπίζουμε να στεγνώσει.

Για να φτιάξουμε το κουρκούτι:

Σε ένα σκεύος φαρδύ ρίχνουμε το αλεύρι και τα 3/4 από την μπίρα σιγά -σιγά, ανακατεύοντας να γίνει ένας  πηχτός χυλός.

Προσθέτουμε το ασπράδι του αυγού αφού πρώτα το έχουμε χτυπήσει με ένα πιρούνι καλά. Τον βάζουμε στο ψυγείο να είναι κρύος.

Τηγάνισμα Μπακαλιάρου:


Σε ένα τηγάνι βαθύ ρίχνουμε αρκετό ελαιόλαδο να κάψει.

Αλευρώνουμε τον μπακαλιάρο, τον τινάζουμε να φύγει το πολύ αλεύρι και τον βουτάμε στο κουρκούτι. Ρίχνουμε τα κομμάτια στο τηγάνι όχι όλα μαζί. Αυτό το κάνουμε για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού.

Τα γυρίζουμε μόνο όταν είναι καλά ψημένο από την κάτω πλευρά, που ακουμπάει στο λάδι. Τα βάζουμε σε χαρτί κουζίνας να φύγουν τα λάδια. Δεν ρίχνουμε λεμόνι γιατί θα μαλακώσει η κρούστα του.

Σκορδαλιά:

1 κιλό πατάτες. Τις πλένουμε με την φλούδα τους και τις βράζουμε
5 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Ένα ποτηράκι μικρό ξύδι
Αλάτι και πιπέρι

Καθαρίζουμε τις Βρασμένες πατάτες και τις πολτοποιούμε.

Προσθέτουμε το σκόρδο, λίγο ξύδι και ρίχνουμε το ελαιόλαδο σιγά σιγά, ανακατεύοντας.

Δοκιμάζουμε την γεύση και προσθέτουμε σκόρδο, ξύδι και ελαιόλαδο.

Σερβίρουμε στο πιάτο μπακαλιάρο - σκορδαλιά και ένα κομμάτι λεμόνι.

Καλή σας όρεξη.

Μία συνταγή του σεφ Σπύρου Γιαννιώτη

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software