Σοκολατένιο κέικ με επικάλυψη λευκής σοκολάτας

 Σοκολατένιο κέικ με επικάλυψη λευκής σοκολάτας
Σοκολατένια απόλαυση με άρωμα πορτοκαλιού. Σκέτος πειρασμός, όμως αξίζει τον κόπο να το φτιάξετε.

Υλικά:

7-8.  Κουταλιές Κακάο κοσκινισμένο.
250. Γραμμ. Βούτυρο λιωμένο.
500. Γραμμ. Φαρίνα κοσκινισμένη.
250. Γραμμ. ζάχαρη.
270. ΜL. Γάλα.
3. Αυγά. σε θερμοκρασία δωματίου.
1/2. Κουταλάκι μπεϊκιν πάουντερ.
1. Πορτοκάλι Το χυμό του.

Για την Επικάλυψη:


250. Γραμμ. λευκή σοκολάτα λιωμένη.
2. Πορτοκάλια το ξύσμα τους.

Εκτέλεση συνταγής:


Σ' ένα μπολ χτυπάμε με το mixer χειρός τη ζάχαρη, με τα αυγά να αφρατέψουν για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο αλλά όχι καυτό χλιαρό,  το γάλα τον χυμό πορτοκαλιού, το αλεύρι με το baking powder  κοσκινισμένα και τέλος το κακάο κοσκινισμένο.Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν τα υλικά καλά.

Βουτυρώνουμε μια φόρμα για κεϊκ αδειάζουμε το μείγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 35-40 λεπτά. Στα πρώτα 30 λεπτά δεν ανοίγουμε τον φούρνο και όταν ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει και μετά το ξεφορμάρουμε.

Για την επικάλυψη:

Κόβουμε σε κομμάτια την λευκή σοκολάτα μέσα σε κατσαρολάκι και την λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά.

Μόλις αρχίσει να λιώνει την αποσύρουμε από την φωτιά ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει τελείως και ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού. Περιχύνουμε το κείκ και είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.

Καλή επιτυχία.

Μια συνταγή του σεφ Σπύρου Γιαννιώτη
 



Powered by TUODY Software