Ρολάκια γλώσσας με στίκ λαχανικών

Ρολάκια γλώσσας με στίκ λαχανικών
Όλοι αγαπάμε το ψάρι. Το καλύτερο είναι ότι δεν χρειάζεται να αγοράζουμε ακριβά ψάρια για το οικογενειακό μενού. Δοκιμάστε την γλώσσα και δείτε πόσο νόστιμο και υγιεινό είναι.

Μερίδες 4
Κόστος 10 ευρώ.

Υλικά:


1.  Κιλό φιλέτο γλώσσας
1.  Κουταλιά της σούπας αλάτι
4.  Καρότα Μεγάλα Κομμένα σε μπαστουνάκια λεπτά
2.  Μεγάλα Κολοκύθια Κομμένα σε Μπαστουνάκια
50. Γραμμ. Ελαιόλαδο
1.  Κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
5.  Σκελίδες Σκόρδο ψιλοκομμένο
1.  Κουταλιά της Σούπας ΄Ανηθο ψιλοκομμένο
20.  Γραμμ. Ξύδι Μπαλσάμικο Λευκό

Για την Σάλτσα Ψαριού
 
1. Συμπυκνωμένο ζωμό Λαχανικών
200. Γραμμ. Μαγιονέζα
1. Κουταλιά της σούπας Μουστάρδας
200. Γραμμ. Νερό

Για το λαδολέμονο:

20.  Γραμμ. Χυμό λεμονιού
30.  Γραμμ. Ελαιόλαδο

Εκτέλεση Συνταγής:

Ξεπλένετε τα φιλέτα γλώσσας και τα στεγνώνετε καλά σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Αλατίζετε ελαφρά τα φιλέτα και από τις δύο μεριές και τα αφήνετε στην άκρη να τραβήξουν το αλάτι.

Ετοιμάζετε τα λαχανικά: Σε μπόλικο νερό που βράζει προσθέτετε το αλάτι και κατόπιν το καρότο. Μετά από λίγο προσθέτετε το κολοκυθάκι και συνεχίζετε να βράζετε για 2’ ακόμα. Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά. Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, και το άνηθο μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι. Προσθέτετε τα λαχανικά και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2’ περίπου. Τέλος τα περιχύνετε με το μπαλσάμικο, αλατίζετε ελαφρά και αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά.

Ετοιμάζετε τα φιλέτα: Σε ένα μπλέντερ χτυπάτε όλα τα υλικά για τη σάλτσα του ψαριού μέχρι να ομογενοποιηθούν. Απλώνετε σε ένα βαθύ ταψί τη σάλτσα και βουτάτε μέσα τα φιλέτα από τις δύο πλευρές, κατόπιν τα τυλίγετε σε ρολάκια ξεκινώντας από την ουρά και πιάνοντάς τα με οδοντογλυφίδες. Τα τοποθετείτε προσεκτικά μέσα στο ταψί με τη σάλτσα και τα περιχύνετε με το λαδολέμονο. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C - 200°C για 10 λεπτά περίπου.

Σερβίρετε σε ρηχό πιάτο τοποθετώντας τα ρολάκια προσεκτικά (αφού έχετε αφαιρέσει τις οδοντογλυφίδες) και τα λαχανικά. Περιχύνετε το ψάρι και τα λαχανικά με τη σάλτσα του ταψιού.

Καλή σας όρεξη.

Μια συνταγή του σεφ Σπύρου Γιαννιώτη
Powered by TUODY Software