Πάστα φλώρα νηστίσιμη... και στα καλύτερά της

Πάστα φλώρα νηστίσιμη... και στα καλύτερά της
Η  πάστα φλώρα στα καλύτερά της με μαρμελάδα της αρεσκείας σας. Δοκιμάστε να την φτιάξετε και βάλτε όποια μαρμελάδα εσείς αγαπάτε, που εάν είναι και σπιτική ακόμα καλύτερα.

Υλικά Για 8 Μερίδες:

500. Γραμμ.  Αλεύρι  Για όλες τις χρήσεις.
300. Γραμμ.  Μαργαρίνη.
300. Γραμμ. Μαρμελάδα βερίκοκο ή πορτοκάλι.
½. Φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη.
2. βανίλιες.
ξύσμα από 1 λεμόνι.
½. Κουταλάκι του γλυκού κανέλα.
3. Κουταλάκι σούπας νερό.
½. Κουταλάκι γλυκού αλάτι.
2. Κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ.
 
Εκτέλεση συνταγής:

Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία.

Τοποθετούμε στο μίξερ την άχνη, την κανέλα, το  μπέικιν πάουντερ, το λιωμένο βούτυρο, το αλάτι, την βανίλια, το ξύσμα λεμονιού, το νερό και το αλεύρι και χτυπάμε μέχρι να ανακατευτούν τα υλικά μας τελείως και να έχουμε την ζύμη για την πάστα Φλώρα.

Τυλίγουμε την ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε για μια ώρα στο ψυγείο.

Αλευρώνουμε μια επιφάνεια, παίρνουμε τα 2/3 της ζύμης και ανοίγουμε σε φύλλο διαμέτρου ίσο με την ταρτιέρα μας (22 - 27 εκατοστά ).

Στρώνουμε ομοιόμορφα το φύλλο μέσα στην ταρτιέρα  και απλώνουμε από πάνω την μαρμελάδα.

Με το υπόλοιπο 1/3 της ζύμης ,που κρατήσαμε, πλάθουμε κορδονάκια και τα βάζουμε πάνω από την μαρμελάδα ώστε να πετύχουμε την κλασική εμφάνιση της τάρτας.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο και ψήνουμε στους 165C για 47 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει η ζύμη.

Σερβίρουμε αφού κρυώσει τελείως η πάστα φλώρα.

Καλή επιτυχία.

Μια συνταγή του σεφ Σπύρου Γιαννιώτη
Powered by TUODY Software