Σπαγκέτι puttanesca... η θρυλική

Σπαγκέτι puttanesca... η θρυλική
Η θρυλική μακαρονάδα πρωτοφτιάχτηκε στο νησάκι Ischia, στον κόλπο της Νάπολης, και συνδυάζει ιδανικά την ντομάτα με τις αντζούγιες, την κάππαρη, τις ελιές και την καυτερή πιπεριά.

Μερίδες 4

Κόστος 6 ευρώ.

Υλικά:

500 Γραμμ. Σπαγγέτι.
1 Σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
2 Μικρές πιπεριές τσίλι, φρέσκες ή αποξηραμένες ψιλοκομμένες.                                                  
6 Φιλέτα αντζούγιας, καλά ξεπλυμένα, στραγγισμένα και ψιλοκομμένα
800 Γραμμ.ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας, με το χυμό τους, ψιλοκομμένα
100 Γραμμ.. ελιές Καλαμών, χωρίς το κουκούτσι, χοντροκομμένες
½ Μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένο.
4 Κουτ. σούπας κάππαρη, καλά ξεπλυμένη και στραγγισμένη
1 Κουτ. σούπας ρίγανη ξερή, κοπανισμένη
4 Κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Εκτέλεση συνταγής:

 
Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο με τις καυτερές πιπεριές και τις αντζούγιες για περίπου 2 - 3 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.

Ρίχνουμε την ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε, δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου άλλα 7 - 8 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.

Παράλληλα, σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα ζυμαρικά 3 λεπτά λιγότερο από ότι λένε οι οδηγίες.

Με μια λαβίδα για μακαρόνια βγάζουμε τα ζυμαρικά από την κατσαρόλα (χωρίς να τα σουρώσουμε), τα βάζουμε στο σκεύος με τη σάλτσα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 2 - 3 λεπτά, ανακατεύοντας απαλά. Αν το φαγητό μάς φαίνεται στεγνό, προσθέτουμε λίγο από το νερό  που βράσαμε τα μακαρόνια.

Προσθέτουμε τις ελιές, το μαϊντανό, την κάππαρη και τη ρίγανη και ανακατεύουμε απαλά να ανακατευτούν τα υλικά. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Καλή όρεξη.

Μια συνταγή του σεφ Σπύρου Γιαννιώτη



Powered by TUODY Software