Συνταγή της Μαλβίνας: Ντόλυ φουρνιστή

Συνταγή της Μαλβίνας: Ντόλυ φουρνιστή

Υλικά 

  • 1 1/2  κιλό μπούτι αρνίσιο
  • 3 κουταλάκια θυμάρι
  • δεντρολίβανο και ρίγανη ανάμεικτα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές βούτυρο, ή 25 γραμμάρια μπέικον
  • 1/2 φλιτζάνι κόκκινο ξηρό κρασί
  • 1 κουταλιά γιαούρτι στραγγιστό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Αλείφετε το κρέας, δηλαδή τη Ντόλυ με αλατοπίπερο, μυρωδικά και λειωμένο σκόρδο. Μετά του κάνετε κι ένα περασματάκι με βούτυρο, ή σκορπάτε κομματάκια μπέικον, το βάζετε στο ταψάκι, το σκεπάζετε και το ψήνετε στους 210 βαθμούς Κελσίου για μιάμιση ώρα περίπου.

Μισή ώρα πριν το τέλος του ψησίματος, αφαιρείτε το καπάκι και προσθέτετε λίγο νερό. Από το ζωμό του ψητού που περισσεύει, ετοιμάζετε μια σάλτσα με ελάχιστο νερό, κόκκινο κρασί και γιαούρτι και περιχύνετε την τελευταία ώρα.

Συνταγή από το βιβλίο "Συνταγές για κόρες ακαμάτρες" της Μαλβίνας Κάραλη.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software