Συνταγή: Πένες με σάλτσα μπλε τυριού και καρύδια

Συνταγή: Πένες με σάλτσα μπλε τυριού και καρύδια

Υλικά συνταγής

500 γρ. πένες
1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή βούτυρο (ή μείγμα)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1-2 κουταλιές της σούπας καρυδόψιχα χονδροκομμένη
1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
1/3 φλιτζανιού μπλε τυρί (τύπου ροκφόρ, γκοργκοντζόλα κ.λπ.) λιωμένο με πιρούνι
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας άνηθος ή μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση συνταγής

Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο ή το λάδι και σοτάρετε το σκόρδο μαζί με το κρεμμύδι. Σβήνετε με το κρασί και βράζετε μέχρις ότου εξατμιστούν τα υγρά. 

Προσθέτετε αλατοπίπερο, την κρέμα γάλακτος και το μπλε τυρί και συνεχίζετε το μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει το τυρί και να δέσει η σάλτσα.

Στο μεταξύ βράζετε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τις στραγγίζετε καλά. Τις αναμειγνύετε με τη σάλτσα του μπλε τυριού, προσθέτετε και τα καρύδια, ανακατεύετε και σερβίρετε. 

Πηγή: icookgreek.com

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software