Συνταγή: Κολοκυθάκια με κιμά και φρέσκα κρεμμυδάκια

Συνταγή: Κολοκυθάκια με κιμά και φρέσκα κρεμμυδάκια

Μια άκρως καλοκαιρινή συνταγή, η οποία δε θα σας ταλαιπωρήσει καθόλου!

Υλικά

  • 1.300 γρ. κολοκυθάκια μέτρια, σε χοντρές ροδέλες, περίπου 3 εκ.
  • 400 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, από ελιά
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1/2 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 1/2 μάτσο δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • 4 μεγάλες ώριμες ντομάτες, τριμμένες
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τον κιμά για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει σπυρωτός.

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια (ξερό και φρέσκα) και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.

Ρίχνουμε τα κολοκυθάκια, την ντομάτα, αλατοπίπερο, τον άνηθο, τη μισή ποσότητα δυόσμου και 250 ml ζεστό νερό και μαγειρεύουμε για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα κολοκυθάκια (αλλά να μη λιώσουν) και να δέσει η σάλτσα.

Ρίχνουμε τον υπόλοιπο δυόσμο, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Συνοδεύουμε με ντοματοσαλάτα και ψωμί της αρεσκείας μας.

Πηγή: gastronomos.gr

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software