Συνταγή: Ψητός σολομός με κρούστα γιαουρτιού και αρωματικά

Συνταγή: Ψητός σολομός με κρούστα γιαουρτιού και αρωματικά

Μια συνταγή εύκολη και γρήγορη για τους λάτρεις του σολομού...!

Υλικά

  • 1½ κιλό σολομό φρέσκο (ουρά) ή 8 φέτες φιλέτο σολομού
  • ½ κύπελλο γιαούρτι 
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα 
  • 4 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • λεπτές φέτες λεμονιού για γαρνίρισμα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Ανακατεύετε το γιαούρτι με τη μουστάρδα, τρεις κουταλιές της σούπας από τον άνηθο, όλο τον μαϊντανό και αλατοπίπερο.

Σε ταψάκι ή πυρίμαχο σκεύος βάζετε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τοποθετείτε τον σολομό με το δέρμα προς τα κάτω.

Απλώνετε το μείγμα του γιαουρτιού που ετοιμάσατε στην επιφάνεια του σολομού, να καλυφθεί καλά.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 25 λεπτά αν είναι ουρά και 8 λεπτά αν είναι σε φέτες.

Τον σερβίρετε χλιαρό ή σε θερμοκρασία δωματίου, πασπαλισμένο με τον υπόλοιπο άνηθο, γαρνίροντας με φέτες λεμονιού.

Πηγή: olivemagazine.gr

Powered by TUODY Software