Συνταγή: Κοτόπουλο με σέσκουλα και λεμόνι

Συνταγή: Κοτόπουλο με σέσκουλα και λεμόνι

Μια εύκολη συνταγή για τους λάτρεις του κοτόπουλου... που θα λατρέψετε!

Υλικά

  • 1 μέτριο κοτόπουλο, περίπου 1.200 γρ. (κομμένο από τον κρεοπώλη μας σε μικρές μερίδες, π.χ. τα μπούτια στα δύο)
  • 1½ κιλό σέσκουλα, χοντροκομμένα
  • 1 μικρό μάτσο κρεμμύδια φρέσκα, χοντροκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Ζεματίζουμε τα χόρτα σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει για 3-4 λεπτά και τα σουρώνουμε. Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Προσθέτουμε τα σέσκουλα, 1 ποτήρι ζεστό νερό και αλατοπιπερώνουμε. Μετριάζουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για περίπου 30 -35 λεπτά ή μέχρι να γινει το κοτόπουλο – το ελέγχουμε.

Σκορπίζουμε τον άνηθο, τον χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.

Συνοδεύουμε με μια καροτοσαλάτα με λάδι, λεμόνι και ρίγανη.

Πηγή: gastronomos.gr

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software