Η Ρωσική Γαστρονομική Εβδομάδα ολοκληρώθηκε!

Η Ρωσική Γαστρονομική Εβδομάδα ολοκληρώθηκε!

Τη Ρωσική Γαστρονομική Εβδομάδα, το γαστρονομικό γεγονός του Έτους Τουρισμού Ελλάδας-Ρωσίας, φιλοξένησε η Grecotel στο Cape Sounio Grecotel Exclusive Resort, από τις 22 έως τις 24 Οκτωβρίου 2018.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Ρωσική Γαστρονομική Εβδομάδα διοργανώθηκε, για τέταρτη συνεχή χρονιά, από το Διεθνές Οινογαστρονομικό Κέντρο Μόσχας σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού του ΟΗΕ, με την υποστήριξη του υπουργείου Εξωτερικών και Πολιτισμού της Ρωσίας, του υπουργείου Τουρισμού της Ελλάδας, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, καθώς και άλλων κορυφαίων ρωσικών και ελληνικών επαγγελματικών οργανώσεων.

Σημειώνεται, ότι την Τρίτη 23 Οκτωβρίου, στο ίδιο ξενοδοχειακό συγκρότημα, πραγματοποιήθηκε γαστρονομικό δείπνο. Οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν γεύσεις από την κουζίνα της περιοχής του Κουμπάν, ενώ στο πλαίσιο της εκδήλωσης υπεγράφη πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας (Chef's Club of Greece), του Διεθνούς Οινογαστρονομικού Κέντρου Ρωσίας (International Center of Wine and Gastronomy, ΙCWAG, Μόσχα) και της Ομοσπονδίας Εστιατόρων και Ξενοδόχων Ρωσίας.

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου, με το Συνέδριο Γαστρονομίας, το οποίο ολοκληρώθηκε με την υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ του Διεθνούς Οινο-Γαστρονομικού Κέντρου Ρωσίας και του ιδρυτή του site estiatoria.gr, Φίλιππου Κούτρα. Ακολούθησε γαστρονομικό δείπνο με γεύσεις από τη σύγχρονη κουζίνα της Μόσχας.

Υπενθυμίζεται ότι ο ιδρυτής και πρόεδρος του Ομίλου Grecotel, Νίκος Δασκαλαντωνάκης, είναι επίτιμος πρόξενος της Ρωσίας σε Κρήτη και Δωδεκάνησα από το 1998 και εκπροσωπεί τον Όμιλο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνορωσικού Επιμελητηρίου

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software