Συνταγή: Κοτόπουλο με κόκκινο λάχανο και μπίρα

Συνταγή: Κοτόπουλο με κόκκινο λάχανο και μπίρα

Μεθάμε το κοτόπουλο με μπίρα και απολαμβάνουμε μια πρωτότυπη συνταγή με κόκκινο λάχανο.

Υλικά

1 κοτόπουλο περίπου 1,5 κιλό, κομμένο σε 8 κομμάτια
1 κρεμμύδι ξερό, σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 μικρό κόκκινο λάχανο, λεπτοκομμένο
5-6 κόκκοι μπαχάρι περίπου
200 ml σπιτικός ζωμός λαχανικών ή νερό
200 ml μπίρα ξανθιά
1 κουτ. σούπας φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο, ή 1 κουτ. γλυκού ξερό
80 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Σε μια μεγάλη, φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το κοτόπουλο για 6-8 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Προσθέτουμε το λάχανο, το μπαχάρι, το θυμάρι και αλατοπίπερο και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.

Ρίχνουμε την μπίρα και συμπληρώνουμε με όσο ζωμό λαχανικών ή νερό χρειάζεται για να σκεπαστούν κατά τα 2/3 τα υλικά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.

Δεν χρειάζεται να δέσει η σάλτσα, αφήνουμε το φαγητό ζουμερό.

Πηγή: gastronomos.gr

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software