Συνταγή: Σελινόριζα με αρακά, καρότα και μπαχάρι

Συνταγή: Σελινόριζα με αρακά, καρότα και μπαχάρι

Η λεμονάτη και μπαχαράτη αλευρόσαλτσα ενώνει γευστικά τα υλικά και δίνει βαρύτητα στο κατά τα άλλα ανάλαφρο τουρλού.

Υλικά

2 μέτριες σελινόριζες, σε μέτρια καρέ
1 μεγάλη πατάτα, σε μέτρια καρέ
2 καρότα, σε ροδέλες
1 ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
1½ φλιτζ. τσαγιού αρακάς κατεψυγμένος
1 κουτ. σούπας αλεύρι
40 ml χυμός λεμονιού
4-5 κόκκοι μπαχάρι, κοπανισμένο
50 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε στο λάδι σε μέτρια φωτιά τον αρακά για 3-4 λεπτά, μέχρι να ξεπαγώσει και να εξατμιστούν τα υγρά.

Ρίχνουμε το κρεμμύδι, τη σελινόριζα, τα καρότα και τις πατάτες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 4-5 λεπτά, να μαλακώσουν ελαφρώς.

Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το μπαχάρι και 150 ml νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε για 18-20 λεπτά, μέχρι να γίνουν τα λαχανικά. Ανακατεύουμε το αλεύρι με 200 ml χλιαρό νερό και τον χυμό λεμονιού και περιχύνουμε το φαγητό.

Ανακατεύουμε απαλά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Πηγή: gastronomos.gr

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software