Συνταγή για αρακά εύκολα και γρήγορα!

Συνταγή για αρακά εύκολα και γρήγορα!

Μια συνταγή για τον αγαπημένο μας αρακά εύκολη και γρήγορη!

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

1 κιλό αρακά (κατεψυγμένο)
2-3 πατάτες
2 καρότα
1 φλ. ελαιόλαδο
1/2 ματσάκι άνηθο
αλάτι, πιπέρι
λίγο νερό

Εκτέλεση:

Βάλε λίγο από το  λάδι στο πάτο μιας κατσαρόλας και άναψε το μάτι. Μέχρι να κάψει, ψιλόκοψε το κρεμμύδι και κόψε το καρότο σε ροδέλες. Σόταρε αρχικά το κρεμμύδι, μετά το καρότο και τέλος πρόσθεσε τον αρακά. Ανακάτεψε τα όλα μαζί για να σοταριστούν καλά.

Πλύνε και καθάρισε τις πατάτες. Κόψτες σε χοντροκομμένα κομμάτι και πρόσθεσε τες στην κατσαρόλα. Ρίξε αλάτι, πιπέρι και νερό όσο να καλυφθεί το φαγητό. Σιγόβρασε για 20 λεπτά. Έπειτα ρίξε το υπόλοιπο λάδι, ψιλόκοψε και τον άνηθο και πρόσθεσε τον και αυτόν. Βράσε για άλλα 10 λεπτά. Έτοιμος ο αρακάς! Σέρβιρε με μπόλικο λεμόνι.

Bonus Tips:

Αν δε σου αρέσουν τα πολύ λαδερά φαγητά, μπορείς στο τέλος απλά να αφήσεις τον αρακά να βράσει μέχρι να «πιει» τα υγρά του, χωρίς να προσθέσεις έξτρα λάδι στο τέλος. Επίσης, αν δε σου αρέσει ο άνηθος μπορείς να τον παραλείψεις. Τέλος, για να το φάνε πιο εύκολα τα παιδιά, πριν τους σερβίρεις, βάλε χοντροκομμένα κομμάτια από ζαμπόν. Θα ξετρελαθούν.

Πηγή: ediva.gr

Powered by TUODY Software