Η απόλυτη συνταγή για παραδοσιακό μπριάμ

Η απόλυτη συνταγή για παραδοσιακό μπριάμ

Και θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

Υλικά 

μελιτζάνες: 500 γρ., καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες
πατάτες: 500 γρ., καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες
κολοκυθάκια: 500 γρ., καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
κρεμμύδια: 2 κομμένα σε ροδέλες
ώριμες ντομάτες: 6 μεγάλες, τριμμένες
μαϊντανός: άφθονος, ψιλοκομμένος
σκόρδο: 2 σκελίδες, ψιλοκομμένες
ελαιόλαδο: 1 φλιτζάνι του τσαγιού
νερό: 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
ζάχαρη: 1/2 κουταλάκι του γλυκού (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση 

Αφήνετε τις μελιτζάνες σε σουρωτήρι, αφού τις αλατίσετε για να ξεπικρίσουν. Τις πλένετε, τις στραγγίζετε και τις στεγνώνετε καλά.

Ζεσταίνετε μια ποσότητα ελαιόλαδου σε φαρδιά αντικολλητική κατσαρόλα και σοτάρετε τα λαχανικά με την εξής σειρά: πατάτες, κολοκυθάκια, κρεμμύδια και τέλος τις μελιτζάνες. Βγάζετε τα λαχανικά με τρυπητή κουτάλα.

Ανακατεύετε σε μπολ τις ντομάτες με το μαϊντανό, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και το υπόλοιπο λάδι. Στρώνετε σε ταψί τα σοταρισμένα λαχανικά και τα περιχύνετε με το μείγμα της ντομάτας.

Τα σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C για 1 ώρα.

Αφαιρείτε κατόπιν το αλουμινόχαρτο, ανακατεύετε προσεκτικά τα λαχανικά και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να πάρουν χρώμα.

Σερβίρετε το μπριάμ χλιαρό και το συνοδεύετε με φέτα!

Powered by TUODY Software