Sympossio Greek Gourmet Touring: Λαμπρή εκδήλωση για την επέτειο των 10 χρόνων

Sympossio Greek Gourmet Touring: Λαμπρή εκδήλωση για την επέτειο των 10 χρόνων

Τα 10 χρόνια ζωής του γιόρτασε το Sympossio Greek Gourmet Touring σε μια επετειακή εκδήλωση που έγινε στην Αθήνα. Το Sympossio, όπως τονίστηκε, έχοντας καταφέρει να ενώσει θεσμικά όργανα, φορείς και Έλληνες επιχειρηματίες θέτοντας ως κοινό στόχο την προβολή των ελληνικών γεύσεων και των περιοχών της Ελλάδας στο εξωτερικό, αφιέρωσε το 10ο επετειακό χρόνο στο «"Λάδι και Κρασί", μία σπονδή στην απλή, ποιοτική και αυθεντική Ελλάδα».

Ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, ο εμπνευστής του Sympossio και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Aldemar Resorts, τόνισε ότι «δέκα χρόνια είναι πολλά για την ιδιωτική πρωτοβουλία που ενώνει επιχειρήσεις, φορείς, περιφέρειες και παραγωγούς στο μεγαλύτερο ταξίδι που έχει κάνει η ελληνική γαστρονομία στον κόσμο. Είναι, όμως, λίγα για τις αυτονόητες συνέργειες και τα οφέλη της πληθωρικής και πάντα σε ρόλο πρωταγωνιστή οικονομίας της φιλοξενίας. Είμαι περήφανος και ευγνώμων για όλους τους συντελεστές της».

Στην παρέμβαση του ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Τουρισμού, Γιώργος Τζιάλλας, μεταξύ άλλων, σημείωσε:

«Το Sympossio αποτελεί μία σημαντική συνεργική πρωτοβουλία που λειτουργεί ως άξιος πρεσβευτής της ελληνικής γαστρονομίας και φιλοξενίας στο εξωτερικό. Το υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ στηρίζουν διαχρονικά το Sympossio και είναι χαρά μας που το βλέπουμε φέτος να κλείνει τα 10 χρόνια μιας επιτυχούς πορείας με στόχο την προβολή της Ελλάδας.

Στο υπουργείο Τουρισμού εδώ και τέσσερα χρόνια έχουμε σημειώσει μεγάλες επιτυχίες για τον τουριστικό κλάδο στοχεύοντας στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, την προώθηση των αυθεντικών ελληνικών εμπειριών, τη δημιουργία νέων, ποιοτικών υποδομών φιλοξενίας και την ανάδειξη των θεματικών μορφών τουρισμού, όπως είναι ο γαστρονομικός τουρισμός».

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, ο οποίος σε δηλώσεις του ανάφερε, ότι «ως Περιφέρεια Κρήτης δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα και στην πιστοποίηση των προϊόντων του πρωτογενή τομέα. Στόχος μας, να συνδέσουμε τον κόπο, το μεράκι, το φιλότιμο των ντόπιων παραγωγών με τον τουρισμό και την παγκόσμια αγορά. Για το λόγο αυτό στηρίζουμε και το Sympossio που αποτελεί το μοναδικό ταξίδι εικόνων, γεύσεων, αρωμάτων και αναμνήσεων που αναδεικνύει τη σύγχρονη ταυτότητα της Κρητικής κουζίνας, μαγεύει εκατοντάδες Ευρωπαίους και καθιστά την Κρήτη έναν ξεχωριστό και ιδιαίτερο τουριστικό προορισμό.

Στο μήνυμα της η Κωνσταντίνα Νικολάκου, Θεματική αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου, υποστήριξε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου στέκεται αρωγός σε κάθε προσπάθεια προώθησης του τοπικού πολιτισμού, της κουλτούρας και της γαστρονομίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software