Συνταγή: Μελιτζανοσαλάτα νόστιμη και... νηστίσιμη

Συνταγή: Μελιτζανοσαλάτα νόστιμη και... νηστίσιμη

Μια πανεύκολη και... πεντανόστιμη συνταγή.

Υλικά: 

Σκόρδο
Μελιτζάνα
Λεμόνι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση: 

Πλένουμε τις μελιτζάνες καλά και τις σκουπίζουμε.

Τις τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε στο μάτι της κουζίνας από όλες τις μεριές.

Μόλις ψηθούν τις βουτάμε αμέσως σε κρύο νερό και τις καθαρίζουμε.

Τις αφήνουμε για λίγη ώρα να στραγγίξουν καλά.

Στη συνέχεια τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τις βάζουμε στο μίξερ για να τις πολτοποιήσουμε. 

Προσθέτουμε στο μίξερ τον χυμό του λεμονιού και το αλάτι.

Προς το τέλος της πολτοποίησης, προσθέτουμε το σκόρδο και λίγο λίγο το ελαιόλαδο.

Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενοποιηθεί το λάδι με τα υπόλοιπα υλικά.

Η μελιτζανοσαλάτα σας είναι έτοιμη και διατηρείται στο ψυγείο! 

Καλή απόλαυση!
 

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software