Το απόλυτο καλοκαιρινό τουρλού με φέτα

Το απόλυτο καλοκαιρινό τουρλού με φέτα

Ένα πιάτο εύκολο, γρήγορο και... άκρως γευστικό!

ΥΛΙΚΑ

2 μελιτζάνες, κομμένες στη μέση και ροδέλες

3 κολοκυθάκια, κομμένα σε ροδέλες πάχους 3 χιλιοστών

2 πιπεριές φλωρίνης, κομμένες σε χοντρά κομμάτια

2 ντομάτες, κομμένες στα 8

2 κρεμμύδια, κομμένα στα 6

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

2 πράσινες πιπεριές, κομμένες στα 8

400 γρ. ντομάτα κονκασέ

1 κ.σ. θυμάρι, ψιλοκομμένο(μόνο τα φύλλα)

¼ κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική

50 γρ. κουκουνάρια

2 καρότα, τριμμένα

100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Τοποθετούμε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να κάψει.

2. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και αδειάζουμε μέσα όλα τα λαχανικά, τα οποία και τηγανίζουμε μέχρι να μαλακώσουν.

3. Έπειτα, ρίχνουμε μέσα την ντομάτα κονκασέ, το κουκουνάρι, το θυμάρι και τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε για περίπου 35’, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

4. Μόλις είναι έτοιμο, το αδειάζουμε σε ένα ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 26Χ30cm, πασπαλίζουμε από πάνω τη φέτα και ψήνουμε στο grill για 15’.

5. Μόλις βγει από το φούρνο, σερβίρουμε ζεστό.

Πηγή: giorgostsoulis.com

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software