Πανεύκολο «μωσαϊκό» με ζαχαρούχο γάλα και πτι μπερ

Πανεύκολο «μωσαϊκό» με ζαχαρούχο γάλα και πτι μπερ

Ποιος δεν λαχταρά ένα κομμάτι από το αγαπημένο γλυκό των παιδικών μας χρόνων, το γνωστό μωσαϊκό;

Εύκολο, οικονομικό και τώρα σε μια εναλλακτική συνταγή που έχει ως βάση το ζαχαρούχο γάλα...

Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!

Υλικά συνταγής

250 γρ. βούτυρο

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

3 κουταλιές της σούπας κακάο κοσκινισμένο

1 1/2 πακέτο πτι μπερ

3 κουταλιές της σούπας κονιάκ ή τεκίλα

Εκτέλεση συνταγής

Λιώνετε το βούτυρο, προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα το κονιάκ ή την τεκίλα ανακατεύετε. Ρίχνετε το κακάο, ανακατεύετε ξανά και αποσύρετε απ' τη φωτιά.

Θρυμματίζετε τα μπισκότα με τα χέρια και τα προσθέτετε κι αυτά στο σοκολατένιο μείγμα, αφού το αφήσετε για κανά 5' να κρυώσει (να μην μαλακώσουν τα μπισκότα).

Κόβετε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί φούρνου και στρώνετε μ' αυτό μια μακρόστενη φόρμα για κέικ (βολεύουν πολύ κι εκείνες της μιας χρήσης), αφήνοντας λίγο χαρτί να προεξέχει. Αδειάζετε μέσα το μείγμα και τυλίγετε με το χαρτί που περισσευεί το γλυκό.

Βάζετε στην κατάψυξη όση ώρα χρειαστεί μέχρι να σφίξει, ξετυλίγετε, κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν καλύψουμε το ταψάκι με μεμβράνη ή λαδόκολλα θα μπορέσουμε να ξεφορμάρουμε το γλυκό εύκολα και να το σερβίρουμε πολύ όμορφα. Διαφορετικά σερβίρουμε μέσα από τη φόρμα.

 Πηγή: icookgreek.com.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software