"Καθαρά" τα καλάσνικοφ της κινητής γιάφκας

"Καθαρά" τα καλάσνικοφ της κινητής γιάφκας
Δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε καμία εγκληματική ενέργεια, τρομοκρατική ή μη, τα καλάσνικοφ που βρέθηκαν το Σάββατο στο αυτοκίνητο-γιάφκα που εντοπίστηκε στην οδό Αγίας Κυριακής στο Παλαιό Φάληρο.

Όπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, από τη βαλλιστική έρευνα, που έγινε στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, διαπιστώθηκε ότι τα όπλα είναι «καθαρά».

Υπενθυμίζεται ότι τα τρία καλάσνικοφ βρέθηκαν στο πορτ μπαγκάζ του ΙΧ μάρκας Opel Astra, μέσα σε δύο σακ βουαγιάζ, μαζί με ένα ρουκετοβόλο RPG, τέσσερις ρουκέτες RPG με τους προωθητήρες τους, τέσσερις χειροβομβίδες με τους πυροκροτητές τους, δύο κοντάκια καλάνικοφ, επτά γεμιστήρες για τα συγκεκριμένα τυφέκια, πολλές σφαίρες, γάντια και κουκούλες.

Το αυτοκίνητο είχε κλαπεί την 1η-1-2013 απο την Κερατέα και εντοπίστηκε σταθμευμένο μπροστά σε ακατοίκητη μονοκατοικία, στην οδό Αγίας Κυριακής, ύστερα από πληροφορία στην Αντιτρομοκρατική, η οποία θεωρεί ότι επρόκειτο περί «κινητής γιάφκας» τρομοκρατών και το παρακολουθούσε με όλα τα μέσα, αλλά δεν εμφανίστηκε κανείς να το παραλάβει.

Η έρευνα συνεχίζεται, τόσο στα εγκληματολογικά εργαστήρια, όσο και από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, για την διαλεύκανση της υπόθεσης.

Διαβάστε:

Powered by TUODY Software